Expositie Schatten van...

Let op: Dit evenement is geweest.
29 juni 2019 - 1 september 2019

In de zomervakantie is in kasteel Ammersoyen de expositie Schatten van de Bommelerwaard te zien, gemaakt door leerlingen van basisscholen uit de hele Bommelerwaard.

Ruim 500 leerlingen van 12 scholen doen mee aan dit scholenproject, dat onderdeel uitmaakt van het Cultuurfestival Bommelerwaard. De leerlingen hebben objecten uit de museumcollectie bekeken en zijn hiermee aan de slag gegaan in de vorm van schatkistjes die als een ‘tijdsmonument’ hun interesses en voorkeuren verbeelden. De schatkistjes worden tentoongesteld in drie kastelen in de Bommelerwaard: kasteel Ammersoyen, Slot Loevestein en het Stadskasteel.

De expositie is binnen openingstijden van Ammersoyen te bezichtigen tijdens een rondgang door het kasteel. Daarnaast is in deze periode ook de overzichtexpositie van Kunst, Kiezel en Klei in het kasteel te zien.

Datum: 29 juni t/m 1 september op dinsdag t/m zondag

Tijd: 11.00 tot 17.00 uur

Entree: volwassenen: 9,50 euro, kinderen 4 t/m 18 jaar: 5,25 euro, museumkaarthouders en donateurs GLK: gratis. Prijs betreft de reguliere kasteelentree inclusief expositie.

Meer informatie over het scholen project: www.cultuurfestivalbommelerwaard.nl/scholen/

Locatie

Kasteel Ammersoyen

Meer info