Eierexpositie

Let op: Dit evenement is geweest.
3 april 2019 - 28 april 2019

Pasen is onlosmakelijk verbonden met de folklore van het versieren van eieren. Met name in de Oost-Europese volkskunst kwam het beschilderen met vrolijke kleuren tot grote bloei, maar ook andere technieken raakten in zwang. Zo worden eieren versierd met stro, papierknipsels, batik, kleivormen, metaal en zelfs edelstenen zoals door de beroemde Fabergé aan het Russische hof. De formaten variëren van 1 cm (kolibrie) tot 20 cm (struisvogel). Overal ter wereld worden rond Pasen eiermarkten gehouden waar kunstenaars hun werk tonen en verkopen.

De hele maand april zijn prachtig versierde eieren te zien bij Huis Verwolde in een bijzondere eierexpositie. De getoonde collectie komt uit het bezit van de Stichting van Versierde Eieren. De totale collectie omvat ruim 800 eieren, een flink deel daarvan valt in de expositie te zien. Het zijn ware kunstwerken in een breed scala van materialen en technieken.

De eieren staan opgesteld in de sfeervol ingerichte vertrekken van Huis Verwolde en zijn alleen te bezichtigen tijdens een van onze rondleidingen met gids.

Voor meer informatie: www.versierdeeieren.nl

Datum en tijd: Op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag in de maand april.
Rondleidingen zijn om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. (reserveren niet noodzakelijk)
Entree: volwassenen € 8,50 en kinderen tot en met 18 jaar € 5,00. Donateurs GLK en museumkaarthouders gratis toegang.
Adres: Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren.

Locatie

Huis Verwolde

Meer info