De Vrouwen van Rosendael

Let op: Dit evenement is geweest.
1 januari 2021

In de geschiedschrijving spelen mannen de hoofdrol. Vrouwen worden er slechts zijdelings bij betrokken en over hun verantwoordelijkheden en dagelijkse bezigheden wordt weinig gezegd, op een enkele uitzondering na. Ook in de geschiedschrijving van Rosendael zijn het altijd de mannen wiens functies vermeld worden en die opdracht geven tot veranderingen in het huis. Over de invloed die de vrouwen hierop hebben gehad is weinig bekend, daar werd dan ook niet of nauwelijks over geschreven.
Wel is bekend dat het vooral de hertoginnen van Gelre zijn die zich actief bezig hielden met kunstvormen als muziek en literatuur en niet alleen als demonstratie van rijkdom en macht, zoals het vaak bij de hertogen het geval was. Zij vergaarden veel kennis van de werken van belangrijke voordrachtkunstenaars en dichters en gaven opdracht tot het vervaardigen van gebedenboeken.

In deze rondleiding staan nu eens de vrouwen van Rosendael centraal en we beginnen met de hertoginnen van Gelre.

Mogen wij u ook verwelkomen? Bezoek deze dag ook het park op eigen gelegenheid. Het park is geopend tussen 11:00 en 16:00 uur.

Datum en tijd: zondag 7 november, aanvang 11:30 uur (duur 75 minuten)
Entree kasteel en park: € 15,00 volwassenen en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs GLK en museumkaarthouders € 3,00 bij scannen kaart.
Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal.
Informatie: rosendael@glk.nl.
Reserveren: reserveren noodzakelijk en mogelijk vanaf 1 maand voor aanvang via deze website.

Locatie

Kasteel Rosendael

Meer info