De magie van de mama's

12 mei 2019

Op zondag 12 mei worden de mama’s op kasteel Doorwerth in het zonnetje gezet door Ridder Wilg. Moeders met hun dierbaren zullen een Moederdag beleven als nooit tevoren.

Moeders met hun moederliefde zijn magisch. Achter de dikke muren van kasteel Doorwerth hebben in al die eeuwen tal van moeders gewoond met hun eigen gewoontes en wijsheden. Ridder Wilg verzorgt een programma waar moeder met haar kroost zullen leren dansen op vrolijke middeleeuwse muziek en ze samen de geheimen van moeders uit lang vervolgen tijden zullen ontdekken.  In het kasteel kruipen ze in de huid van de mama’s en ontdekken ze  hun verhaal, kamer na kamer.

De hoffelijke Ridder Wilg zal persoonlijk de moeders van heerlijke koele dranken voorzien in de tuin, waar ze op een zelf meegenomen picknickkleed en met een zelf meegenomen picknickmand kunnen genieten met het kasteel op de achtergrond.

Moederdag: De geschiedenis van Moederdag begint in Amerika. Anna Jarvis bewonderde haar moeder en de rol die moeders in de maatschappij hadden. Toen haar moeder in 1905 overleed op de eerste zondag in mei heeft zij het jaar daarna op de eerste zondag na de dag van overlijden van haar moeder een algemene gedenkdag aan de moeders georganiseerd. In 1914 lukte het haar om van Moederdag een officiële feestdag te maken. Sinds 1928 is Moederdag een officiële Moederdag in Nederland.

 

Datum: zondag 12 mei 2019

Tijd: 11.00 – 17.00 uur

Duur: minimaal 1, 5 uur

Kosten : € 15,00 volwassenen, Kinderen 4- 18 jaar € 8,75 , donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaart houders op vertoon van hun pas € 3,50

 

 

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info