Dag van het Kasteel

Let op: Dit evenement is geweest.
21 mei 2018

Kastelen en buitenplaatsen herbergen een schat aan verhalen. Spannende verhalen, kleine of grote verhalen, verhalen uit het verleden en hedendaagse verhalen. Beleef de kastelen en buitenplaatsen met 'Verborgen verhalen verteld'.


Ammersoyen Middeleeuws Bewoond

Tijdens beide Pinksterdagen is kasteel Ammersoyen weer bewoond zoals in de middeleeuwen. Twee dagen logeert de hertog van Gelre met zijn hele hof in het Gelderse kasteel. Het jaar 1400 herleeft! Met een kampement, valkenier, boogschutters, zwaardvechters, kinderspelen, een markt, muziek, dans en nog veel meer.

Data: zondag 20 en maandag 21 mei
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Entree: met e-ticket € 8,50, aan de kassa € 9,50. Kinderen t/m 3 jaar gratis.
Adres: kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden.
Meer informatie: www.middeleeuwsammersoyen.nl


Pure Pinksterfair bij kasteel Cannenburch

In het kasteelpark staan ruim 100 stands met een breed scala aan buitenartikelen, woonaccessoires en streekproducten. Laat u verrassen door een boeiende of spannende demonstratie, lezing of workshop. Dit jaar is er een klimwand, kunt u alles te weten komen over bushcraft en survival, onder begeleiding sporen zoeken en navigeren. Kinderen kunnen meedoen aan het verborgen sprookjesverhaal. Diverse foodtrucks completeren de fiar.

Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Entree Pinksterfair:
volwassenen € 7,50, kinderen tot 12 jaar gratis.
Entree kasteel: volwassenen € 5,00, kinderen tot 18 jaar gratis. Donateurs GLK en museumkaarthouders gratis.
Informatie: Pure Pinksterfair en kasteel Cannenburch


Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is op beide Pinksterdagen geopend. Op Tweede Pinksterdag verschillende activiteiten: zo kunt u vroegere bewoners tegenkomen tijdens uw museumbezoek, die vertellen over hun tijd op het kasteel. Ook speelt Theaterzang¬groep Schudden voor Gebruik de première van de familievoorstelling Gruwelijke Rijmen, waarin schrijver Roald Dahl korte metten maakt met zes sprookjesklassiekers op zijn eigen, onnavolgbare wijze. Het is een vrolijke familievoorstelling van 40 minuten voor jong en oud (reserveren noodzakelijk).
U kunt ook de moestuin bezoeken. Om 12, 13, 14 en 15 uur neemt een vrijwilliger u mee door de historische moestuin en vertelt allerlei interessante weetjes over de tuin en vergeten groenten.
Ook de bijenstal bij de boomgaard is open voor publiek tussen 12:00-16:00 uur. Onze imkers vertellen over de bijen en hun verzorging. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Tijd: 11.00 - 17.00 uur (laatste toegang kasteel 16.00 uur)
Entree: € 9,50, kinderen t/m 18 jaar € 5,25. Donateurs GLK en museumkaarthouders gratis.
Informatie: kasteel Doorwerth


Kasteel Hernen- Vol muzikale Verhalen

Op maandag Tweede Pinksterdag, tijdens de Dag van het Kasteel zullen in op diverse plekken muzikale klanken en verhalen klinken. In de middeleeuwse setting van het kasteel zullen op diverse plekken optredens zijn en verhalen klinken, die u mee zullen nemen naar een andere wereld.

Voor het volledige programma klik hier

Men kan verder het kasteel en zijn omgeving te verkennen via diverse wandelroutes( via app en op papier) of voor de kinderen met een leuke speurtocht.

Tijd: 11.00 - 17.00 uur
Entree: € 8,50, Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs GLK en museumkaarthouders gratis.
Informatie: kasteel Hernen


Speuren en spelen in park en kasteel Rosendael

Ontdek het park en kasteel met de verschillende activiteiten op de Beleef!plattegrond. Rennen over de Bedriegertjes, een boomhut bouwen met de takken uit het bos, waterdiertjes ontdekken in de bosvijver en de schat vinden met behulp van een heuse schatkaart. Trek je schoenen uit en loop over het blotevoetenpad, leer de geschiedenis van het kasteel kennen en doe mee met de activiteiten in het souterrain.

Tijd: 11.00 - 17.00 uur. Rondleidingen in het kasteel starten tussen 11.30 en 16.00 uur op diverse tijden; ter plekke reserveren.
Entree: € 12,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,25. Donateurs GLK en museumkaarthouders € 3,00.
Informatie: kasteel Rosendael


Een perfect diner op huis Verwolde

Tijdens de rondleiding zal de butler in de eetkamer inzicht geven in de geheimen en de fijne kneepjes van het organiseren van een perfect diner. In de twintiger jaren waren diners belangrijk voor het onderhouden van zakelijke contacten en het leggen van nieuwe relaties. Het was ook een gelegenheid om familie en vrienden te ontmoeten. Pronken stond hierbij hoog in het vaandel. Daarom was het uiterst belangrijk dat alles tot in de puntjes geregeld was. De tafelschikking, het porseleinen servies, het kristallen glaswerk, het tafelzilver en het ‘pièce de milieu’, alles straalde de rijkdom en de verfijnde smaak van de familie van der Borch uit. De vrouw des huizes nam persoonlijk alle belangrijke beslissingen hierin en zag streng toe op de details van de uitvoering. Het was de taak van de butler om dit alles te realiseren.

De huidige barones Van der Borch van Verwolde stelt de prachtig gerestaureerde moestuin en boomgaard van het landgoed open.

Tijd: 12.00 - 17.00 uur
Entree: huis € 8,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. onderhuis € 5,00 volwassenen, € 3,00 kinderen 4-18 jaar.
Donateurs GLK en museumkaarthouders gratis.
Reserveren is niet nodig.
Informatie
: Huis Verwolde


Huis Zypendaal

Geniet tijdens het Pinksterweekend van de rondleiding door de sfeervolle vertrekken. De interieurdecoratie van het huis is deels nog uit de 18e eeuw. Een voorbeeld is de bijzondere marmeren vloer in de gang, waarin een kettingmotief is ingelegd. De hoofdverdieping is ingericht met objecten van de oorspronkelijke inboedel. Daaronder is een collectie familieportretten van de familie Brantsen. Ook het legendarische 'Mannetje van de Zyp' is te zien, een beeldje van een jongen met een drinkkan. Kinderen kunnen op deze dagen een speurtocht doen (inbegrepen).

Tijd: rondleidingen om 12.00 / 13.00 / 14.00 / 15.00 / 16.00 uur
Entree: € 7,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 4,50. Donateurs GLK en museumkaarthouders gratis. Reserveren niet nodig.
Informatie: huis Zypendaal

Locaties

Huis Verwolde

Meer info

Kasteel Ammersoyen

Meer info

Kasteel Cannenburch

Meer info

Kasteel Doorwerth

Meer info

Kasteel Hernen

Meer info

Kasteel Rosendael

Meer info

Huis Zypendaal

Meer info