Dag van het Kasteel

Let op: Dit evenement is geweest.
10 juni 2019

Beleef de kastelen en buitenplaatsen met als thema 'Over de Grens'.

Ammersoyen Middeleeuws Bewoond

Tijdens beide Pinksterdagen is kasteel Ammersoyen weer bewoond door het hof van Gelre. In en om het kasteel bruist het van de activiteiten. Een leuk dagje uit voor het hele gezin!

Data: zondag 9 en maandag 10 juni
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Entree: met e-ticket € 8,50, aan de kassa € 9,50. Kinderen t/m 3 jaar gratis. Museumkaarthouders en donateurs GLK 4,00 euro op vertoon van geldige kaart.
Adres: kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden.
Meer informatie: www.middeleeuwsammersoyen.nl


Pure Pinksterfair bij kasteel Cannenburch

In het kasteelpark staan ruim 80 stands met een breed scala aan buitenartikelen, woonaccessoires en streekproducten. Laat u verrassen door een boeiende of spannende demonstratie, een lezing of workshop, kindertheater en foodtrucks. Dit jaar is er een klimwand, kunt u alles te weten komen over schapen hoeden, roofvogels, buiten koken en natuurbeleving.

Data: zondag 9 en maandag 10 juni
Tijd:
zondag 10.00 - 18.00 uur, maandag 10.00 - 17.00 uur
Entree Pinksterfair:
volwassenen € 7,50, kinderen tot 12 jaar gratis.
Entree kasteel: volwassenen € 5,00, 4 t/m 18 jaar, donateurs GLK, museumkaarthouders en en Rembrandtkaarthouders gratis.
Informatie: Pure Pinksterfair en kasteel Cannenburch


Kasteel Doorwerth

Ontmoet in het kasteel de vroegere bewoners van het kasteel: Charlotte Sophie Bentinck bijvoorbeeld of Madame de la Tremouille. Beide waren ze gelieerd aan families over de grens en zij zullen graag hun verhaal met de bezoekers delen.
Om 11.30 en 13.00 uur kun je een rondje door de tuin maken met de tuinbaas; hij vertelt enthousiast over de bewerking van de moestuin, die een presentatie is van hoe gewassen werden verbouwd ten behoeve van de familie op haar kasteel. Proef en ruik de heerlijke kruiden en wissel leuke oude recepten uit!

Tijd: 11.00 - 17.00 uur (laatste toegang kasteel 16.00 uur) Beide activiteiten tot 16.00 uur.
Entree: € 11,50, kinderen t/m 18 jaar € 5,25. Donateurs GLK en museumkaarthouders gratis.
Informatie: kasteel Doorwerth


Kasteel Hernen - Barok concert en bouwkunst over de Grens

Ervaar tijdens Dag van het Kasteel het muzikale verleden in de vorm van huiskamerconcerten op zes prachtige historische locaties. Het muziekprogramma Grenzeloze Muziek neemt je mee op een muzikale tijdreis door de eeuwen heen. Bekijk het programma, tijden en entree.
Deze dag zijn er ook regelmatig rondleidingen in het Thema van de Dag van het kasteel 'Over de Grens'. De gids zal samen met u op zoek gaan naar de buitenlandse invloeden, die de bouw van het kasteel hebben beinvloed. Laat u verassen wat er op dit oerhollandse kasteel van 'Over de Grens" komt. 

Openingstijden kasteel: 11.00 - 17.00 uur
Entree kasteel: € 8,50, Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs GLK en museumkaarthouders gratis.
Informatie: kasteel Hernen


Speuren en spelen in park en kasteel Rosendael

Ontdek het park en kasteel met de verschillende activiteiten op de Beleef!plattegrond. Rennen over de Bedriegertjes, een boomhut bouwen met de takken uit het bos, waterdiertjes ontdekken in de bosvijver en de schat vinden met behulp van een heuse schatkaart. Trek je schoenen uit en loop over het blotevoetenpad, leer de geschiedenis van het kasteel kennen en doe mee met de activiteiten in het souterrain..

Tijd: 11.00 - 17.00 uur. Rondleidingen in het kasteel starten tussen 11.00 en 16.00 uur op diverse tijden; ter plekke reserveren.
Entree: € 12,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,25. Donateurs GLK en museumkaarthouders € 3,00.
Informatie: kasteel Rosendael


Huis Verwolde - De baron en barones gaan op reis

Ondanks dat de baron en barones van Verwolde een prachtig huis hadden, gingen ook zij op reis. Voordat het zover was, moest er het nodige voorbereid worden. Kleding moest worden ingepakt in reisvaliezen, reisnecessaires en zelfs meubilair moest klaar worden gemaakt voor transport. Tijdens de reguliere rondleidingen op tweede Pinksterdag krijgt u hierover uitleg en kunt u zien wat meneer en mevrouw zoal meenamen voordat zij ‘en voyage’ gingen.

Tweehonderd jaar woonde de familie Van der Borch op huis Verwolde (1776). Het is in geheel originele staat te bekijken.
In het onderhuis kun je op eigen gelegenheid audioverhalen, foto’s, historische gebruiksvoorwerpen bekijken en letterlijk een kijkje in de keuken nemen bij het vroegere personeel.

Tijd: 12.00 - 17.00 uur
Entree: huis € 8,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. onderhuis € 4,00 volwassenen, € 3,00 kinderen 4-18 jaar.
Donateurs GLK en museumkaarthouders gratis.
Reserveren is niet nodig.
Informatie
: Huis Verwolde


Huis Zypendaal

Geniet tijdens het Pinksterweekend van de rondleiding door de sfeervolle vertrekken. De interieurdecoratie van het huis is deels nog uit de 18e eeuw. Een voorbeeld is de bijzondere marmeren vloer in de gang, waarin een kettingmotief is ingelegd. De hoofdverdieping is ingericht met objecten van de oorspronkelijke inboedel. Daaronder is een collectie familieportretten van de familie Brantsen. Ook het legendarische 'Mannetje van de Zyp' is te zien, een beeldje van een jongen met een drinkkan. Kinderen kunnen op deze dagen een speurtocht doen (inbegrepen).

Tijd: rondleidingen om 12.00 / 13.00 / 14.00 / 15.00 / 16.00 uur
Entree: € 7,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 4,50. Donateurs GLK en museumkaarthouders gratis. Reserveren niet nodig.
Informatie: huis Zypendaal

Locaties

Huis Verwolde

Meer info

Kasteel Ammersoyen

Meer info

Kasteel Cannenburch

Meer info

Kasteel Doorwerth

Meer info

Kasteel Hernen

Meer info

Kasteel Rosendael

Meer info

Huis Zypendaal

Meer info