Bommelbeurs en Bommeldag

Let op: Dit evenement is geweest.
8 september 2019

Vandaag organiseert de MTVC, de vereniging van liefhebbers en verzamelaars van het werk van Marten Toonder vanaf 11.00 tot 17.00 uur een Bommelbeurs en Bommeldag bij en in kasteel Rosendael in Rozendaal.

Programma Bommelbeurs en Bommeldag
Er is een zeer gevarieerd programma met onder meer lezingen door de Bommelkenners Rob Barnhoorn, Klaas Driebergen en Pim Oosterheert en signeren Toondertekenaars Tim Artz en Henrieke Goorhuis. Klaas Driebergen is schrijver van de boeken ‘Bommel en Bijbel’ en ’Het leven der dieren’. Rob Barnhoorn kaart het unieke taalgebruik van deze oer-Hollandse strip aan in de tweedelige reeks ‘Taal en wereld van de Bommelsaga’, ‘Maanlicht op het Laar’ en ‘Toonder vertaald’. Ook heeft hij ‘De bovenbazen’ in het Spaans vertaald, ‘Los Altos Mandos’.  Pim Oosterheert, oprichter van Museum de Bommelzolder, schreef onder andere ‘Een Bommelding’, ‘Wat je gelooft is waar’ en het Bommellexicon ‘Taal van Toonder’. Henrieke Goorhuis is tekenaar van ‘Het lastpak’, een in 2016 verschenen nieuw Bommel-verhaal, geschreven door Henk Hardeman. Tim Artz is tekenaar van vele covers van boeken over het werk van Marten Toonder en van Tom Poes avonturen.

Liefhebbers van het werk van Marten Toonder kunnen met tal van standhouders, waaronder Toonder uitgeverij Cliché, Museum de Bommelzolder en de MTVC van gedachten wisselen op de Bommelbeurs. In het souterrain worden er doorlopend animaties en films van en over Marten Toonder vertoond.

Voor alle leeftijden is er een speurtocht naar de Bommelsterren in het park rondom het kasteel, kinderen kunnen zich laten schminken als de bekende witte poes of zijn onafscheidelijke vriend, de heer van stand en zijn er workshops voor het maken van teksten bij tekeningen en het inkleuren van tekeningen.

Dat de ware Ollie B. Bommel en Tom Poes fan met dit tweetal op de foto kan, spreekt voor zich.

De entree is gratis en u kunt uw auto of fiets tevens gratis parkeren! Het kasteel en park is deze dag tegen gereduceerd tarief te bezoeken.

Datum en tijd: zondag 8 september 2019 tussen 11.00 – 17.00 uur.
Entree: De Bommelbeurs en Bommeldag bezoekt u gratis! Bezoek park en kasteel tegen gereduceerd tarief: € 5,00 voor volwassenen en kinderen 4 t/m 18 jaar.
Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal.
Informatie: www.toondertijd.nl.

Locatie

Kasteel Rosendael

Meer info