Bezoek aan de bijenstal.

20 juni 2020 - 15 augustus 2020

Helaas zijn voorlopig evenementen, workshops, rondleidingen, concerten, theatervoorstellingen en andere groepsactiviteiten nog niet toegestaan. We hopen snel weer enkele (kleinschalige) publieksactiviteiten te kunnen organiseren. Wanneer dat op een veilige en verantwoorde manier kan, lees je meer in deze agenda.

Altijd al willen weten hoe bijen leven, wat een bijenvolk is, wie de koningin is en wat zij doet? Wat gebeurt er met de nectar en het stuifmeel? Met een mooie kap op en imkeruitrusting aan kun je veilig de bijenstal betreden. Aansluitend of vooraf bestaat de mogelijkheid het kasteel te bezoeken.

De bijenstal hoort van oorsprong bij een zelfvoorzienend landgoed en hiermee draagt het kasteel bij aan de instandhouding van de bijen, die het nu erg moeilijk hebben. Imkervereniging de Korenbloem is initiatiefnemer voor de stal en verzorgt de rondleidingen.

De rondleiding duurt een uur. Beschermende kleding is beschikbaar vanaf maat 128. Het is belangrijk dat er dichte kleding gedragen wordt (lange mouwen, lange broek, sokken) en er geen parfum of andere sterke geuren gebruikt worden. De minimum leeftijd is 6 jaar.

Tijd: 14.00 uur en 15.00 uur
Kosten:€ 5,00 p.p., kinderen 6 t/m 18 jaar € 3,00 (exclusief entree kasteel).

Reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk en uitsluitend online mogelijk in de voorverkoop:

Zodra deze activiteit plaats kan vinden zijn hier tickets te koop.

Deze activiteit vindt plaats op 20 juni, 18 juli en 15 augustus.

 

 

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info