Appelbollen maken

Let op: Dit evenement is geweest.
22 oktober 2020

Appelbollen maken en speciale speurtocht op kasteel Doorwerth

Aan het eind van de zomer wordt de oogst binnen gehaald. De vruchten zijn rijp en worden geplukt en aardappelen en groenten klaar zijn voor de bewaarkelder en het inmaken. De oogsttijd was vroeger een hele drukke periode voor landman en huisvrouw. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen op woensdag 14 en donderdag 22 oktober 2020 de tuinman/vrouw van kasteel Doorwerth helpen. Eerst worden de appels geplukt uit de boomgaard, daarna mogen ze verwerkt worden in een zelfgemaakte heerlijke appelbol.

Terwijl de appeltjes in de oven zitten kan het kasteel bezocht worden aan de hand van een leuke appelspeurtocht. Daarna is het smullen geblazen van je eigengemaakte appelbol!

Aanvang: 10.45 en 13.15 uur

Duur: ongeveer2 uur

Prijs: € 15,50 volwassenen, kinderen tot en met 18 jaar € 10,00. Dit is inclusief de entree voor het kasteel, de appeltjes speurtocht & de gemaakte appelbol natuurlijk! Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders betalen € 5,00 p.p.

Corona maatregelen: er kunnen maximaal 14 deelnemers meedoen aan deze activiteit en de volwassenen dienen een mondkapje te dragen. 
Reserveren is verplicht, koop hier uw kaartje

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info