Op zoek naar de bosuil

Let op: Dit evenement is geweest.
18 januari 2019

Onze boswachters nemen je in het donker mee de natuur in en laten je ervaren wat de nacht te bieden heeft. De bosuil staat centraal. In deze tijd werken zij aan hun territoria. Daarom laten de mannen bosuil hun onnavolgbare roep horen: oehoeeee. En antwoordt het vrouwtje met een schril: kewICK? Wanneer dat zo is dan is er kans op een broedpaar. Of we ze horen hangt natuurlijk wel van de omstandigheden af. Je weet het maar nooit. En horen we ze niet dan kijken we omhoog. Bij een onbewolkte hemel zien we wellicht de gordel van Orion? En de jagers met goede ogen onder ons zien Alcor – een dubbelster in de Grote Beer. Ach, deze avond laten we ons gewoon verrassen. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 19.30 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: 7,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 2,50 euro op vertoon van een geldige donateurspas. Stilte is noodzakelijk. Daarom kunnen kinderen jonger dan 12 jaar en honden niet mee.
Opmerking: houdt met de kleding rekening met de weersomstandigheden. Het kan koud, nat en zelfs glad zijn. Neem een lampje mee. Tenslotte: het weer heeft invloed op de waarnemingen.
Startlocatie: de zuidzijde van De Sysselt. Neem op de doorgaande Klinkenbergerweg tussen Ede en Bennekom bij de stoplichten ten zuiden van station Ede-Wageningen de afslag naar de Akulaan (het ENKA-terrein op). Volg voor fietsenwinkel De Fietser de weg naar links. Ga vervolgens rechtdoor over een tijdelijke betonplaten verbindingsweg tot vlak voor het spoor. Je komt dan op de Dr. Hartogsweg, sla hier rechtsaf. Volg deze weg tot aan de viersprong met aan uw rechterhand de Weefboom naar rechts en aan uw linkerhand de toegangsweg naar De Sysselt. Sla linksaf naar de toegangsweg van De Sysselt en passeer de spoorwegovergang en het wildrooster. Let op: wanneer je een zandpad oprijdt ben je te ver doorgereden. Vóór de witte slagboom ligt de parkeerplaats.
Informatie: Keesjan Kleef, tel. 06-52519146 of Dirk van de Plaat, tel. 06-28849331.
Betaling: Via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Met korting meewandelen? Word dan nu donateur.

Reserveer hier uw kaartje

 

Locatie

Sysselt

Meer info