Bos en landschapsbeheer

Let op: Dit evenement is geweest.
8 december 2018

Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe bepaald wordt welke bomen gekapt moeten worden en welke bomen mogen blijven staan? Heeft u wel eens van de term Toekomstboom gehoord, of bent u benieuwd wat dit betekent? Als u nieuwsgierig bent naar de antwoorden op deze vragen, dan is dit een mooie excursie voor u. De boswachter neemt u mee naar de Sysselt in Ede en vertelt hoe de historie van het terrein ‘gelezen’ kan worden en hoe deze kennis gebruikt wordt voor het hedendaagse beheer. Tijdens de wandeling komen de verschillende tijdlagen aan bod. In voorgaande eeuwen hebben bewoners en eigenaren het bos op hun eigen manier gebruikt. Een aantal elementen is nu nog in het veld te herkennen of wordt versterkt dankzij bewust beheer. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. 
Startlocatie: de zuidzijde van De Sysselt. Neem op de doorgaande Klinkenbergerweg tussen Ede en Bennekom bij de stoplichten ten zuiden van station Ede-Wageningen de afslag naar de Akulaan (het ENKA-terrein op). Volg voor fietsenwinkel De Fietser de weg naar links. Ga vervolgens rechtdoor over een tijdelijke betonplaten verbindingsweg tot vlak voor het spoor. U komt dan op de Dr. Hartogsweg, sla hier rechtsaf. Volg deze weg tot aan de viersprong met aan uw rechterhand de Weefboom naar rechts en aan uw linkerhand de toegangsweg naar De Sysselt. Sla linksaf naar de toegangsweg van De Sysselt en passeer de spoorwegovergang en het wildrooster. Vóór de witte slagboom ligt de parkeerplaats. Let op: wanneer u een zandpad oprijdt bent u te ver doorgereden.
Informatie: Joyce Penninkhof, tel. 06-14968813 of Wiebe Verbaan, tel. 0318-611947.
Betaling: via IDeal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Reserveer hier uw kaartje

Locatie

Sysselt

Meer info