Plantenexcursie

Let op: Dit evenement is geweest.
31 juli 2015

De boswachter neemt u vandaag mee naar ‘Het Verbrande Bos’ van landgoed Staverden en de leemputten van de gemeente Ermelo. Deze gebieden zijn gewoonlijk niet toegankelijk. Er groeien zeldzame plantenvegetaties met soorten als beenbreek, orchideeën, klokjesgentiaan, driedistel, bruine en witte snavelbies, wateraardbei en zonnedauw. 

Ook is er kans om diverse vlinder- en libellensoorten te zien. Wandelen gaat in een rustig tempo en er is af en toe tijd voor het maken van foto’s. Drinken meenemen wordt aangeraden. Vooraf of na afloop van de wandeling heeft u de mogelijkheid om op eigen initiatief wat te eten en/of drinken bij Brasserie Staverden. 

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: Max. 3 uur.
Deelname: € 8,00 p.p., Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen €3.00 op vertoon van GLK pas.
Opmerking: de tocht voert over onverharde paden pas uw kleding en schoeisel daarom aan op de verwachte (weers)omstandigheden! Bij regen svp. laarzen meenemen.
Startlocatie: grote parkeerplaats bij de Uddelermeerweg.
Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.
Informatie: Ronald van Veen, tel: 06-13464513

Reserveren is noodzakelijk

 

 

Inschrijven kan op:
http://www.reserveringenglk.nl/?task=view_event&event_id=450

Locatie

Landgoed Staverden

Meer info »

Lees verder