Kasteel Doorwerth kan niet wachten…

Het lijkt stil op Kasteel Doorwerth, maar achter de schermen wordt hard gewerkt aan de voorbereiding van een jaar vol familie-activiteiten. En ook het kasteel zelf krijgt een extra poetsbeurt, zodat velen het straks weer in volle glorie kunnen bezoeken.

Spik en span

Nu het kasteel vanwege de corona maatregelen gesloten is voor bezoekers, is er extra tijd voor onderhoud. Objecten zoals het 17e -eeuwse (reis)hemelbed, de smeedijzeren kandelabers en de grote beer worden zorgvuldig geïnspecteerd en als dat nodig is schoongemaakt. Ook de houten balken krijgen een extra poetsbeurt. Dagelijks controleren de medewerkers verwarmingen en de luchtvochtigheid. Heel belangrijk om de collectie in topconditie te houden.

Volop activiteiten

We verheugen ons op het moment dat we weer bezoekers mogen ontvangen. Op activiteitenprogramma staan o.a. kennismaken met eerdere bewoners van het kasteel tijdens 'Toevallige Ontmoetingen', Professor Bombasticus staat paraat met zijn proefjes en safariboot de Blauwe Bever vaart meerdere keren naar het kasteel. De tentoonstelling 'Koekkoek op bezoek” is verlengd tot en met het einde van dit jaar.
Ook voor scholen is er, zodra we weer open zijn, de mogelijkheid om in kleine groepjes een educatieve speurtocht te doen door het kasteel. We kunnen niet wachten en zijn er klaar voor!

Kasteel Doorwerth

Dit stoere kasteel is prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn aan de rand van de Veluwezoom. Kasteel Doorwerth kent zijn oorsprong in de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie.

Kasteel Doorwerth

foto: Bram de Jong fotografie