Kastelen GLK zetten hun poorten weer open

28 mei 2020

Van de zeven museale kastelen en landhuizen openen maar liefst weer zes hun deuren in juni:

  • Kasteel Rosendael - kasteelpark 1 juni, kasteel 12 juni
  • Kasteel Cannenburch - 5 juni
  • Kasteel Doorwerth - 6 juni
  • Huis Verwolde - 17 juni
  • Kasteel Ammersoyen - 20 juni
  • Kasteel Hernen - 27 juni

Iedereen is hier binnenkort weer van harte welkom om te zien en beleven hoe er vroeger achter deze hoge vestingmuren en diepe grachten werd geleefd. Huis Zypendaal blijft vooralsnog gesloten.

Reserveren verplicht

Om drukte te spreiden en de veiligheid van bezoekers en medewerkers te garanderen, moet iedereen vooraf een datum en tijdslot reserveren. Dit geldt ook voor bezoekers met een donateurspas, Museumkaart of een ander geldig toegangsbewijs. Reserveren kan vanaf 4 juni via www.glk.nl/kastelen. Per kasteel is daar ook alle informatie te vinden over openingstijden, prijzen en bezoekvoorwaarden.

Anderhalve meter

Elk kasteel treft maatregelen om te zorgen voor een veilig en aangenaam bezoek in de anderhalve meter samenleving. Op diverse plekken worden extra hygiënemaatregelen getroffen. In het kasteel of huis is een eenrichtingsroute uitgezet en alle gasten moeten zich houden aan de ‘spelregels’ die voor alle musea gelden.

Groepsactiviteiten op de opengestelde kastelen

Huwelijken, kleinere evenementen en zakelijke bijeenkomsten zijn alleen mogelijk als aan de RIVM-richtlijnen voldaan kan worden. Helaas is het voorlopig nog niet mogelijk om rondleidingen te boeken.

Horecavoorzieningen bij de kastelen

Ook de horeca bij de kastelen mag in juni weer onder voorwaarden open. De kastelen werken nauw samen met onze horecapartners om de bezoekers veilig te kunnen ontvangen.

Gedragsregels en veelgestelde vragen

Kijk voor meer informatie eens bij de veelgestelde vragen. En voor een bezoek is het handig om de richtlijnen voor bezoekers alvast te raadplegen.

 

Meer nieuws