Kastanjedal Heerlijkheid Beek klimaatbestendig

15 maart 2019

Betrokkenen en enkele gulle gevers kwamen 15 maart het resultaat bekijken van de werkzaamheden die afgelopen najaar zijn uitgevoerd in het Kastanjedal in natuurgebied Heerlijkheid Beek. Metrologe Margot Ribberink was speciale gast. Zij vertelde over haar missie om mensen betrokken te krijgen bij klimaat, duurzaamheid en hoe belangrijk maatregelen zijn om ons aan te passen aan het veranderende klimaat.

Kabouterboom en bijzondere planten

Langs het pad voor de Kabouterboom is een keerwand geplaatst, verloren stuwtjes zijn teruggebracht om de hydrologie te verbeteren en nieuwe watervangers zijn aangebracht om regenwater het bos in te geleiden. De maatregelen moeten ervoor zorgen dat de hevige regenbuien van tegenwoordig geen effect meer hebben op de kwetsbare natuur. Als sluitstuk van de werkzaamheden plantten 2 medewerkers van GLK sleutelbloem terug bij de bron in het beekdal. Nu er geen zand meer de bron inspoelt, hebben diverse zeldzame planten en dieren weer een toekomst in het Kastanjedal.

GLK 90 jaar

Margot Ribberink en wethouder Annelies Visser van de gemeente Berg en Dal kregen in het Kastanjedal ook het eerste exemplaar van de speciale editie van het GLK-magazine Mooi Gelderland uitgereikt. Een bijzondere editie, omdat GLK al 90 jaar de natuur en cultuur in Gelderland beschermt, met en dankzij vele betrokkenen.
Donateurs krijgen het magazine thuisgestuurd, geïnteresseerde Gelderlanders kunnen het aanvragen via www.glkmagazine.nl.

Meer nieuws