Gelderse Natuurfotowedstrijd 2021 van start

30 april 2021

Ben jij een natuurliefhebber in hart en nieren? En probeer je altijd de mooiste natuurverschijnselen vast te leggen? Doe dan mee aan de Gelderse Natuurfotowedstrijd 2021. BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland, is samen met Geldersch Landschap & Kasteelenop zoek naar de mooiste natuurfoto van het afgelopen jaar. Vanaf 1 mei kun je jouw mooiste foto insturen via de website van BuitenGewoon. De fotowedstrijd bestaat dit jaar uit 5 categorieën: landschap, macro, dieren, vogels en het jaarthema: de natuur dichtbij. Een kritische blik is geboden want in iedere categorie kan je maar met één foto deelnemen. Insturen kan tot en met 31 mei.

De prijzen
De inzendingen worden beoordeeld door een driekoppige jury bestaande uit Johan van der Wielen, Harvey van Diek (natuurfotografen) en Jennie Burgers (redactielid van Mooi Gelderland bij GLK). Voor iedere categorie worden daarbij 10 kanshebbers gekozen die kans maken op de volgende prijzen: winnaar per categorie, de juryprijs en de publieksprijs. De foto’s worden op 28 juni gepubliceerd op onze website.

Juryprijs
Is jouw foto de mooiste Gelderse natuurfoto van het jaar? Dan win je een exclusieve privé masterclass naar keuze (landschap, macro of nachtfotografie) van natuurfotograaf en jurylid Johan van der Wielen én een publicatie in Mooi Gelderland. Het natuurmagazine van Gelderland dat elk kwartaal op de mat van ruim 50.000 donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen valt.

Publieksprijs
Van 28 juni tot en met 1 september kan het publiek haar stem uitbrengen op de 50 geselecteerde foto’s. De foto met de meeste stemmen wint de publieksprijs: jouw foto afgedrukt in groot formaat op hoogwaardig materiaal.

Winnaar per categorie
Ook de winnaars van één van de vijf categorieën gaan niet met lege handen naar huis: hun foto wordt opgenomen als ansichtkaart in de Geldersch Landschap en Kasteelen kalender 2022. Tijdens de prijsuitreiking op zondag 5 september 2021 zal de jury nog een extra prijs bekend maken. De drie favorieten per categorie en de winnaar van de publieksprijs zijn na de uitreiking als reizende expositie in de provincie te zien.

Meer nieuws