Boek Lekker Gelderland over 700 jaar eetcultuur

01 december 2020

Vandaag is een uniek boek verschenen met de titel 'Lekker Gelderland'. Dit boek is een eigen uitgave van Geldersch Landschap & Kasteelen over eten en koken op landgoederen en kastelen door de eeuwen heen. 
Ellen Willems, culinair journalist en tevens oprichter van de Stadsboerderij Doetinchem, nam het 1e exemplaar in ontvangst in de historische keuken van kasteel Rosendael . 
 
Al lezend in dit boek maak je een tijdreis door het rijke culinaire erfgoed van Gelderland, langs terreinen, gebouwen, interieurs, collecties en historische gebeurtenissen. Op het ritme van de seizoenen ontdek je 700 jaar eetcultuur op Gelderse kastelen en landgoederen.  
Ellen Willems: "Mooi om in dit boek te lezen over de diversiteit aan gewassen, het behouden van kringloop en koken met ingrediënten van het seizoen. Daar kun je heel veel van leren en weer toepassen in het heden." 
 
Het boek is rijk geïllustreerd met de lekkerste historische recepten die zijn geselecteerd uit historische kookboeken en huisarchieven en tot smakelijke eigentijdse recepten bewerkt. De recepten in dit boek laten zien wat er in de loop der eeuwen zoal gekookt werd op landgoederen. Van een middeleeuwse kruidentaart tot een perensorbet, van een zalmpastei tot een kruidenwijn – stuk voor stuk zijn het recepten die vandaag de dag nog leuk zijn om te maken en heerlijk om te proeven. 
 
Lekker Gelderland is te bestellen in de webwinkel van GLK  voor 19,50 euro (incl. verzendkosten) of te verkrijgen in een van de kasteelwinkels voor slechts 14,95 euro.   

Meer nieuws