Kasteel Doorwerth kidsproof

11 november 2019

Kasteel Doorwerth is tijdens de uitreiking van de Museumkids Awards gewaardeerd als één van de 60 meest kindvriendelijke musea in Nederland.

De verkozen musea krijgen van de Museuminspecteurs als gemiddeld cijfer een 8,5. De musea vallen bij de jonge beoordelaars bijzonder in de smaak door: ‘Leuke speurtochten, leerzame activiteiten en omdat je in alle musea zoveel zelf mag uitproberen’

Museumkids

Zo’n 4.000 Museuminspecteurs, kinderen t/m 12 jaar, hebben het afgelopen jaar ruim 11.000 inspecties uitgevoerd op Museumkids.nl. Dit platform brengt de jongste generatie - en hun (groot)ouders in hun gevolg - in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld leren ontdekken. Die verhalen versterken niet alleen de binding met de waardevolle collecties maar ook die met hun eigen omgeving of met ons land.

Met de waardevolle feedback kan niet alleen kasteel Doorwerth maar kunnen ook de andere opengestelde kastelen van GLK nog aansprekender programma’s te ontwikkelen en onze dienstverlening verbeteren.

Meer nieuws