Nieuws

Stroomlijn in Goilberdingerwaard

12 april 2013

Rijkswaterstaat en Geldersch Landschap & Kasteelen werken samen aan natuurlijke en veilige uiterwaarden langs de grote rivieren.

Lees verder

Stroomlijn in de uiterwaard Rijswaard

12 april 2013

In de Rijswaard, de uiterwaard bij Neerijnen in het Gelderse rivierengebied, is het nodig om de doorstroming van hoogwater in de Waal te bevorderen door begroeiing te verwijderen. Hierbij houden we rekening met cultuurhistorische waarden en de bijzondere planten en dieren in het gebied.

Lees verder

Wijnfles terug naar Nederhemert

29 maart 2013

Wijnfles keert terug na 68 jaar terug op de plek waar deze werd gebruikt.

Lees verder

Koningslinde geplant op landgoed Staverden

28 maart 2013

Ter ere van de aanstaande koning Willem-Alexander is op 27 maart een koningslinde geplant op landgoed Staverden.

Lees verder

Ontwikkelingen Goilberdingerwaarden

13 februari 2013

Alvorens een beheerplan wordt gemaakt, wil Geldersch Landschap eerst duidelijkheid over alle consequenties van Stroomlijn en het beleid oeverstroken van Rijkswaterstaat. Dit voorjaar zal al wel een informatiebijeenkomst over het project Stroomlijn plaatsvinden.

Lees verder

Wandelaars en fietsers Lochemse Berg gescheiden

31 januari 2013

Met ingang van 1 februari a.s. wijzigingen we de openstellingregels van natuurgebied de Lochemse Berg. Doel is om wandelaars en sportieve fietsers te scheiden, zodat zij meer ruimte hebben en elkaar niet hinderen.

Lees verder

Eerste lammetje geboren!

27 januari 2013

Op zondag 27 januari is het eerste lammetje van de kudde Veluwse heideschapen op de Loenermark geboren. Het is een rammetje en zijn naam is Jan. Moeder en zoon maken het goed.

Lees verder