GLK 90 jaar | Ambassadeurs

Bekijk de video's van bekende Nederlanders over hun band met Gelderland aan de hand van actuele thema's.

Lodewijk Hoekstra

Duurzame tuinen en parken zijn aantrekkelijk voor wandelaars, goed voor het insectenleven en onderhoudsvriendelijk. Een interview in de tuinen van park Scherpenzeel.

Margot Ribberink

Meterologe over haar missie mensen in beweging te krijgen voor vergroening en over erosiebestrijding in het Kastanjedal.

Nel Schellekens

Winterswijkse chefkok kookt 'van kop tot kont'; ze gebruikt alles van een product. Een bezoek aan de moestuin van kasteel Doorwerth met oude rassen maakt haar bijzonder enthousiast.

Estavana Polman

De tophandbalster over haar bezoeken aan Gelderland, buiten zijn en waarom het belangrijk is dat er goed voor ons erfgoed wordt gezorgd.

Mart Visser

De modeontwerper ervaart en waardeert de stilte in de bossen op de Veluwe.

Paul Rem

Conservator van Paleis Het Loo over de contacten die de Oranjes vanuit het Loo onderhielden met bijna alle Gelderse kastelen.

Cornielje, Terlouw en Kamminga

Oud-commissarissen van de Koning(in) over Gelderland en de bijzondere samenwerking met Geldersch Landschap & Kasteelen.

Pierre Cuypers

Interview met de achterkleinzoon van de beroemde negentiende-eeuwse architect Pierre Cuypers, betrokken bij de grote verbouwing van huis Zypendaal.

Thomas Verbogt

Columnist Verbogt wandelt over de Koningsberg bij Rozendaal (Gld.) en vertelt over zijn beleving en inspiratie die hij uit deze wandeling haalt.

Nico Wissing

Tuin- en landschapsontwerper zet zijn liefde voor het vak in om Nederlandse tuinen en parken duurzaam in te richten.