Zomer in Gelderland

Zon, aangename temperaturen, lange avonden en vakantie! Hoe kun je die nu fijn besteden en in Gelderland genieten van de zomer? We hebben de leukste tips voor je op een rijtje gezet!

Wandel- en fietsprovincie

ga deze zomer op ontdekkingstocht in de de natuur dichtbij huis of op je vakantieplek. In een groot deel van de terreinen van Geldersch Landschap & Kasteelen zijn gemarkeerde wandelroutes uitgezet. Ook diverse lange afstandswandelingen en klompenpaden gaan dwars door onze terreinen.
Een (picknick)bankje of kleed onder een grote boom of aan de waterkant zijn perfecte plekken voor een verfrissende stop.

Naar de routes

Machtige & prachtige kastelen

Kastelen fascineren. Ze vertellen ons hoe onze voorouders leefden, tot wel 7 eeuwen terug. Laat je imponeren door de rijke interieurs en geniet van de prachtige ligging. Kinderen wanen zich in de tijd van ridders, prinsessen of de huisknecht. Ontdek deze zomer het leven achter de poorten van 6 Gelderse kastelen met hun schitterende parken en tuinen en geniet nog even na op een mooi kasteelterras.

Ontdek de kastelen

Speurtochten, ‘toevallige ontmoetingen’ met kasteelbewoners, doe activiteiten en kleinschalige voorstellingen zijn onderdeel van het veelzijdige programma van opengestelde kastelen.

Kasteel Cannenburch is zelfs de hele maand augustus op zaterdagavonden open van 18.00 - 21.00 uur. Geniet van een lange avond, dwalend door sprookjesachtige, verkoelende kasteelvertrekken om daarna neer te ploffen op het terras met kasteelzicht voor een royaal aangeklede koffie of een heerlijke sorbet.  

Bekijk de activiteiten

 

Zandverstuiving om de hoek

File of te ver rijden naar het strand? Je kunt ook naar het stuifzand! In het Wekeromse Zand vind je stuivend zand afgewisseld met bos en hei. In dit mooie gebied zijn twee wandelroutes uitgezet, van 7,5 km en 2,5 km lang.
En er is nog meer te ontdekken! Zoals de ijzertijdboerderij met zijn akkertjes uit de IJzertijd, de Germaanse put en het Middelpunt van Nederland.

Naar het Wekeromse Zand

 

Bezoek een molen

Molens zijn innig verbonden met het Nederlandse landschap. Vier molens in beheer bij Geldersch Landschap & Kasteelen draaien nog geregeld dankzij onze vrijwillige molenaars. Drie molens zijn deze zomer ook van binnen te bekijken. De molenaar vertelt over de (vroegere) functie, de geschiedenis en laat zien hoe de molen nog steeds werkt.

Naar een molen

Op ontdekking in de natuur

Een wandeling door de natuur is leuk voor alle leeftijden! Bezoek de schaapherder met zijn kudde op de Tongerense Heide, ga voetballen op een open plek in het bos, ren van een stuifduin zoek daarna een mooie plek om te picknicken. Wat meer geduld en stilte? Wie weet spotten jullie een ree of bijzondere vogel. Een ervaring om niet snel te vergeten.

Zoek een natuurgebied bij jou in de buurt

Een uniek terrasje pakken

Zeg nou zelf, een heerlijk koud drankje is lekkerder als je dat op een bijzondere locatie drinkt. Bij een kasteel bijvoorbeeld! Bij kasteel Doorwerth is in de voorburcht het sfeervolle Kasteelcafé De Zalmen gevestigd. Op het terras van de Oranjerie bij kasteel Rosendael geniet je van een schitterend uitzicht op de tuin en het kasteel. Vanaf het terras van Het Koetshuis op de voorburcht van kasteel Ammersoyen heb je uitzicht op het kasteel en ook vanaf het nieuwe restaurant ‘Bij Maarten in ’t Koetshuis’ op het voorplein van kasteel Cannenburch is het uitzicht op het kasteel onovertroffen. Mooier wordt het niet!