Zeker doen deze zomer

Gelderland is top

Het is zomer. Zon, warmte en vooral: veel vrije tijd. Hoe kun je die nu het beste besteden, en alles uit de zomer halen wat erin zit? Geen zorgen, GLK heeft de leukste tips voor je op een rijtje gezet.
  • De koelte opzoeken in het bos

In de bossen is het aanmerkelijk koeler dan op plekken waar bebouwing is. Dus pak een dagrukzak met voldoende water en proviand en geniet van een wandeling onder de bomen of een fietstocht door bosrijk gebied. Een (picknick)bankje of kleed onder een grote boom of aan de waterkant zijn perfecte plekken voor een pauze.
Zoek een bos bij jou in de buurt.

  • Buiten spelen

Wat is nu een meer avontuurlijke speelplek voor kinderen dan een bos? Hutten bouwen, voetballen, spelen in het zand, en dan lekker picknicken op een koel plekje in de schaduw. Als je geluk hebt, zie je misschien ook nog wel wilde dieren… GLK selecteerde de 10 beste speelplekken, naar welke ga jij?

  • Een uniek terrasje pakken

Zeg nou zelf, een heerlijk koud drankje is lekkerder als je dat op een bijzondere locatie drinkt. Bij een kasteel bijvoorbeeld! Bij kasteel Doorwerth is in de voorburcht het sfeervolle Kasteelcafé De Zalmen gevestigd. En op het terras van de Oranjerie bij kasteel Rosendael geniet je van een schitterend uitzicht op de tuin en het kasteel. Mooier wordt het niet!

  • Wilde dieren ontmoeten

Samen met de boswachter kijk je vanuit de wildobservatiepost of de wilde dieren zich willen laten zien. In natuurgebied de Dellen kun je in de zomermaanden op zoek naar edelherten en wilde zwijnen. In de vroege avond maak je het je gemakkelijk in de wildobservatiepost, waar je stilletjes wacht op hun verschijning. Verder is de Dellen een prachtig gebied om van te voren nog heerlijk te wandelen. En… hier is ook één van Top 10 Speelplekken te vinden/

 

  • Een cursus Drakologie op kasteel Hernen

Kasteel Hernen staat deze zomer bol van de leuke activiteiten, bijna iedere dag is er wel iets te doen! Leer bijvoorbeeld alles over draken tijdens een cursus Drakologie, test je riddervaardigheden of doe een prinsessencursus. Je kunt natuurlijk ook gewoon een kijkje nemen in dit prachtige kasteel. Naar de Kids Zomerweken.

  • Ontdek de geheime gangen op kasteel Cannenburch

Slechts 15 bezoekers per maand krijgen de kans om de geheimen van kasteel Cannenburch te ontrafelen. De tour, onder begeleiding van een gids, begint op de begane grond van het kasteel. Vervolgens opent een onopvallende deur, laat je alle overige museumbezoekers achter je en begint de klim richting de toren van het kasteel… Durf jij het aan? Naar de verborgen trappentour.

  • Zomerwandeling

Bossen, eekhoorns, vennen, boerderijen; op Hagen vind je het allemaal. In dit mooie gebied zijn drie routes uitgezet, van 1,5 km, 2,5 km en 7,5 km lang. Je kunt er heerlijk wandelen door afwisselend gebied, zorg dat je er komt! Download de wandelfolder van landgoed Hagen.


Met deze tips weten we zeker dat je een geweldige zomer gaat hebben. Post je foto’s op Instagram of Facebook met #GLKzomer, we zijn benieuwd wat jij gaat doen!