Wilde Kamp

Tineke Goedman (73) uit Leidschendam

‘Wilde Kamp herinnert me aan de fijne tijd met mijn man. We hadden een vakantiehuisje recht tegenover de Wilde Kamp. Twee jaar na de koop werd hij ziek, Parkinson. Toch heeft hij tot op het laatst kunnen genieten van het huisje en de prachtige omgeving. We komen uit het westen, dan kom je helemaal bij hier. Úren konden we samen wandelen. Je kent het wel: rugzak op, broodje mee, melkie mee. En af een toe een wijntje. Zalig. Vaak gingen we richting Nijkerk, naar de oude grafheuvels. Daar kwamen we regelmatig reeën tegen. Toen mijn man echt slecht werd, konden we verpleging regelen in het huisje. Daar ben ik nog altijd dankbaar voor. Want hoe slecht hij ook was, hij bleef vreugde beleven aan ‘zijn’ Veluwe.

Zeven jaar geleden is hij overleden. Een deel van zijn as heb ik stiekem uitgestrooid op de hei. Als ik er kom, neem ik een plukje heide mee en zet het in een vaasje naast zijn foto. Hoi Han. Het huisje is onlangs verkocht, de liefde voor de Veluwe blijft.’

Waar is het?

Natuurgebied Wilde Kamp ligt in Garderen (gemeente Barneveld) te midden van eeuwenoude bossen, grafheuvels, omwalde percelen en heide. Een ideaal gebied om te fietsen of wandelen, waarbij je met een beetje geluk grof wild tegenkomt.