Park rond huis Neerijnen

Park rond huis Neerijnen favoriete plekje van Wim Dobbe uit Zaltbommel

Wim Dobbe (81) uit Zaltbommel

‘Ik kom graag in het bos rondom huis Neerijnen om paddenstoelen te zoeken. Maar de aangelegde kasteeltuin is ook schitterend. Vrijwilligers hebben hier heel veel bloemen en kruiden gekweekt. Ik ga wel eens om zes uur ‘s-ochtends met een boswachter mee op stap. Dan kam je dat bos en de tuinen helemaal uit. De boswachter vertelt ons van alles over roofvogels of over de specht. Bij de uiterwaarden komen we dan weer eenden tegen.

Waar ik ook graag kom: het Stroomhuis. Dit is het voormalige schakelhuis dat in 1951 bij het kasteel werd gebouwd. Er is nu een kunsthuis van gemaakt. Wij komen er zo’n zeven keer per jaar genieten van muziekvoorstellingen, of we gaan er naar een lezing. We ontmoeten er vaak bekenden. Het is een heel fijne ontmoetingsplek.’

Waar is het?

Huis Neerijnen ligt op landgoed Waardenburg en Neerijnen in de uiterwaarden langs de Waal. In dit deel van het rivierengebied vindt u een parkbos, boomgaarden, weilanden, houtwallen en loofbos. Het is er prachtig wandelen en fietsen. Een goede plek om uw fiets- of wandeltocht te starten of te eindigen is het Stroomhuis. Ook dit voormalige schakelhuis is in het bezit van GLK.