Hernen

Sander van Alphen (41) en Maartje van Alphen-Poort (40) uit Wijchen

‘13 jaar geleden hebben wij onze trouwfoto’s laten maken in en om kasteel Hernen. We zijn die dag getrouwd in kasteel Wijchen en gingen daarvoor naar kasteel Hernen voor de fotoreportage. Op een prachtige dag in februari kwamen we daar aan in een rode Kever.

Vooral in de kleine ridderzaal hebben we schitterende foto’s gemaakt. De lichtinval door de ramen in die zaal heeft echt iets magisch. De eeuwenoude sfeer is nog zo goed te proeven in kasteel Hernen. Dat maakte het ook zo’n bijzondere plek voor onze trouwdag.

We gaan nog steeds geregeld naar het kasteel, nu samen met onze drie kinderen. Voor hen is het een geweldig uitje, want er wordt veel georganiseerd en er is van alles te beleven! Kasteel Hernen is inmiddels terecht de favoriete plek van ons hele gezin.’

Waar is het?

Het eeuwenoude kasteel Hernen is een omgrachte middeleeuwse burcht met unieke overdekte weergangen. Het kasteel is gelegen in het gelijknamige plaatsje Hernen. In de directe omgeving liggen mooie bossen en lanen, graslanden, oude rivierlopen en een molen.