Duno

Rob van den Eelaart (76) uit Zwolle

‘Vanaf Duno zijn de uitzichten over de Rijn bijna on-Nederlands. Ik ben opgegroeid in Arnhem en woon nu in Zwolle maar ik vind dit deel van Nederland nog steeds het mooiste gebied dat er is. Duno ligt zo mooi precies op de rand van bossen en uiterwaarden. Ik vind het ook zo charmant dat de restanten van het hotel dat hier heeft gestaan, zo duidelijk te zien zijn. Als kind kwam ik hier al vaak. 

Duno heeft veel hoogteverschillen. Kinderen kunnen hier heerlijk klauteren. Het is vooral een flinke klim vanaf de weg aan de kant van de Rijn. Maar ik neem vaak de fiets en vanaf de Italiaanseweg is dat goed te doen. Mijn oma woonde in Velp. Met haar ging ik regelmatig naar de bedriegertjes op Kasteel Rosendael. Nu kom ik hier met mijn kleinkinderen.
Toen ik las dat ik hen kon opgeven als superspeurder, heb ik dat direct gedaan. Zij zijn nu donateur. Duno bijvoorbeeld is pas weer helemaal hersteld. Erg mooi. Alles moet nu eenmaal worden onderhouden.

Waar is het?

Duno ligt in Doorwerth, in de richting van Oosterbeek, aan de rand van de uiterwaarden. Het uitzicht is fenomenaal. Bij goed weer is de Duivelsberg bij Nijmegen te zien. In mei is een bezoek aan de honderd meter lange Azalealaan zeer de moeite waarde: de bloeiende azalea’s vormen dan een kleurexplosie.