De Dellen

Erf van Daendels op De Dellen

Klaas Knol (73) uit Steenwijk

‘Wij wonen in een appartement in Steenwijk, 65 kilometer van Heerde. Ook heerlijk, maar daar beleven we de natuur niet zoals op De Dellen. Meer dan vijftig dagen per jaar staan we hier in Heerde op de camping. Mijn vrouw en ik zijn er beheerder, samen met een stuk of vijf andere vrijwilligers. Dat doen we al járen, al voordat GLK de camping overnam. Het landgoed zelf, De Dellen, is overigens al veel langer van GLK, volgens mij is het hun eerste bezit.

De rust hier is zo heerlijk. Zodra we hier zijn, zien we roodborstjes, bonte vliegenvangers, witte kwikstaarten… We horen de specht. In oktober horen we vrijwel dagelijks edelherten burlen. Soms zien we ze zelfs, net als wilde zwijnen. We fietsen, we wandelen. En we slapen beter! De camping is een lekker rustig terrein zonder voorzieningen zoals stroom of een toiletgebouw. De meeste gasten zijn zelfvoorzienend zoals wij. En als je geen camper of caravan met toilet hebt, ga je met een schepje het bos in. Als er vijf à tien caravans staan, vinden sommige bezoekers het al te druk en keren ze om. Maar dat hoeft niet hoor. Hoeveel mensen er ook staan, het blijft rustig op De Dellen.’

Waar is het?

Landgoed De Dellen ligt in de gemeente Heerde, ten noordoosten van Harderwijk. De Dellen is onderdeel van de vrije wildbaan van Noordoost-Veluwe. Daarom is de kans groot dat u edelherten tegenkomt. Midden in De Dellen is de natuurcamping waar u het hele jaar met tent, camper of caravan kunt kamperen.