Cannenburch

Aad (79) en Els (77) Folst uit Zwolle

‘Jaren geleden, onze oudste twee kinderen waren nog heel klein, ontdekten we Cannenburch. We vonden het direct zo bijzonder. We woonden pas net in Heerde en iedereen die bij ons op bezoek kwam om ons huis te bekijken, namen we mee naar Cannenburch. Speciaal voor die gelegenheden hadden we reservefietsen staan. Ik denk wel dat er familieleden waren die dachten: “Nee hè, heb je hen weer met Cannenburch”, haha.

We zijn nu net naar Zwolle verhuisd, maar we komen nog steeds graag op Cannenburch. We gaan dan vaak met een gids mee. Elke gids vertelt weer andere verhalen. Over de schilderijen bijvoorbeeld. Twee jaar geleden is een van de schilderijen schoongemaakt waardoor het hondje dat er op stond, weer tevoorschijn kwam. Enig. In de tuin kun je plantjes kopen, dat vind ik ook zo leuk. Munt, Brave hendrik…’

Waar is het?

Cannenburch in het dorp Vaassen is het eerste kasteel dat Geldersch Landschap & Kasteelen inrichtte en openstelde voor publiek. Een groot deel van de inboedel is oorspronkelijk. Bezoekers krijgen er dus een goed beeld van de manier waarop het kasteel werd bewoond. In het oude parkbos rondom het kasteel is een openbare moestuin met oude rassen.