Een bos vol verhalen

Elk jaar kleurt de heide prachtig paars. Ook op de Loenermark, een uitgestrekt natuurgebied op de Veluwe, staat de hei in bloei. Boswachter René Visser laat ons verschillende heidesoorten en de dieren zien die hier hun leefgebied hebben. Hij geeft tips om zelf ook een ontmoeting met wild te hebben. Op de heide ontmoet hij de schaapskudde en de herder.

Schaapskudde

De schaapherder gaat van april t/m december met de schapen naar de heide. Bij de kooi staat dan aangegeven hoe laat ze vertrekken en weer terugkomen. Mooi om te zien tijdens een bezoek aan de Loenermark!

Wandelen

Vanaf de parkeerplaats bij de schaapskooi aan de Droefakkers zijn 2 zwerfkeienroutes te wandelen; wit 7,5 km en geel 13,5 km. De rode route begint bij p-plaats ‘Het Dichte Gat’ aan de Groenendaalseweg.

Dieren

De heide en het overgangsgebied van heide naar bos zijn belangrijk voor diverse vogelsoorten, zoals de zeldzame draaihals, nachtzwaluw, geelgors, roodborsttapuit, boomleeuwerik, boompieper en boomvalk.

Bekijk ook deze video

Bekijk ook deze video

Bescherm de natuur

Geniet u ook zo van uitgestrekte heidevelden en de dieren die daar leven? Geldersch Landschap & Kasteelen zet zich in dit voor de toekomst te bewaren. U kunt de bescherming van deze waardevolle, veelzijdige gebieden steunen door donateur te worden.
Dat kan al vanaf € 2,50 per maand.

Ja, ik word donateur.