Dit zijn wij

Ruim 150 prachtige natuurgebieden, kastelen en landgoederen in Gelderland zijn aan de zorg toevertrouwd van Geldersch Landschap & Kasteelen. Met uw steun kunnen we Gelders erfgoed beheren en exploiteren. Zodat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten.

Uitgangspunten beheer

Geldersch Landschap & Kasteelen vindt dat je natuur en cultuur niet los van elkaar kunt zien. Daarom hebben we bij het beheer twee heldere uitgangspunten:

  • We beheren en herstellen het landschap en de biodiversiteit die daarbij hoort. 
  • We herenigen zoveel mogelijk de landhuizen met hun omgeving.

Door dit geïntegreerde beheer van huis, tuin, landschap en natuur maken we uw omgeving een stukje fraaier.

Genieten van erfgoed

Ervaar de rust als u door de Gelderse bossen loopt. Leg uw picknickkleed in het zand tussen de bloeiende heide. Hou uw adem in als u oog in oog staat met een hertenmoeder en haar jong. Laat u imponeren door een eeuwenoude zomereik of een nog oudere burcht. Verbaas u over de luxe waarin de bewoners van een landhuis leefden. Beleef onze provincie vol natuur en verleden. 
Al bijna 12.000 hectare natuur en 36 kastelen, landhuizen en kasteelruïnes vallen onder de zorg van onze stichtingen. 
Daarnaast zijn wij er trots op dat onze 7 opengestelde kastelen en huizen zijn opgenomen in het Museumregister Nederland. Onze museale collectie omvat bijna 25.000 objecten. Met uw steun kunnen we deze pareltjes nog beter onderhouden voor de toekomst.

De brede steun van ruim 46.000 trouwe donateurs, ruim 770 vrijwilligers, bedrijven, fondsen, overheid en de Nationale Postcode Loterij maakt het mogelijk dat wij ons werk kunnen doen.
Samen maken en houden we Gelderland mooi. Wilt u ook een bijdrage leveren? Onder 'Doneren & helpen' ziet u wat u kunt doen.

Keurmerken en gedragscodes

Om onze missie en doelstellingen resultaatgericht en gericht op onze belanghebbenden in praktijk te kunnen brengen, is GLK voortdurend bewust bezig met de kwaliteit van het beleid, uitvoering van kernactiviteiten en bedrijfsvoering.

Medewerkers en vrijwilligers van GLK conformeren zich aan de Gedragscode (pdf).

De kwaliteit is gewaarborgd door de certificering van de volgende keurmerken:

Daarnaast onderschrijven wij de volgende gedragscodes en richtlijnen:

Open voor iedereen

U bent van harte welkom in zeven van onze kastelen en landhuizen en in vrijwel al onze natuurgebieden. Informatiepanelen en informatiecentra geven u de achtergrond die uw bezoek nog net wat spannender maken. Hoe oud is die heuvel? Welke graaf heeft hier gewoond? Welke dieren leven hier? 
Bijna al onze natuurgebieden zijn tussen zonsopgang en zonsondergang vrij toegankelijk. Voor een bezoek aan een kasteel of landhuis vragen wij een bescheiden entreeprijs.