Week van het Landschap

Tijdens de herfstvakantieweken, van 10 t/m 25 oktober, is er bij Geldersch Landschap & Kasteelen veel te beleven in de buitenlucht en op en rond zeven kastelen!

Voor ieder wat wils

Twee weken lang is er een uitgebreid programma van excursies, activiteiten en rondleidingen. Treed bijvoorbeeld in de voetsporen van Jan Mankes tijdens een schilderachtige wandeling bij huis te Eerbeek, maak een cultuurhistorische wandeling bij kasteel Rosendael of een fietstocht op landgoed Staverden. 
Voor het ultimieme herfstgevoel kun je mee met een paddenstoelenwandeling of herfstwandeling met de boswachter en de Dag van het Landschap bezoeken op landgoed De Dellen.

In en om kastelen

Kasteel Ammersoyen organiseert het ‘Rondje Ammersoyen’, een kasteelbezoek in combinatie met een wandeling met gids om het kasteel heen. De gids vertelt over zeven eeuwen waterburcht.
In kasteel Cannenburch zijn de vroegere bewoners weer even terug. Het kan dus zomaar zijn dat bezoekers het kamermeisje of de butler tegen het lijf lopen of misschien zit Charlotte wel achter de piano.
Tijdens de Appeltjesworkshop mogen kinderen in de boomgaard van kasteel Doorwerth appels plukken en daarna er zelf een appelbol van maken. Terwijl de appeltjes in de oven zitten, maken de kinderen een speurtocht door het kasteel. Appelbollen klaar? Smikkelen maar.
Het is herfst, en daarbij hoort laarzen aan en lekker uitwaaien. Buiten bij huis Verwolde wordt een Herfstspeurtocht gehouden. Kinderen krijgen een knapzak met wat lekkers en de speurtocht mee. Wie kan alle vragen goed beantwoorden?

week van het landschap

Programma

Voor meer informatie over excursies met de boswachter, middeleeuwse ontmoetingen, prinsessenrondleidingen, fietsroutes of familievoorstellingen, bekijk hier het volledige programma.

Op de pedalen

Maak ook eens een prachtige fietstocht door het afwisselende Gelderse landschap rondom een imposante kasteel of buitenhuis.

7 kastelen fietsknooppuntenroutes