Week van het Landschap

Tijdens de herfstvakantieweken, van 16 t/m 31 oktober, is er bij Geldersch Landschap & Kasteelen veel te beleven in de buitenlucht en op en rond zeven kastelen!

De natuur in

Voor het ultieme herfstgevoel kun je mee met een paddenstoelenwandeling of herfstwandeling met de boswachter. Zij kennen de mooiste plekjes en geven veel leuke achtergrondinformatie over een natuurgebied, de planten en dieren die er leven, ontstaansgeschiedenis en natuurlijk de typische herfstverschijnselen. Wandel ook eens mee!

Alle paddenstoelenexcursies op een rij.

 

In en om kastelen

Kastelen zijn omringd door prachtige landgoederen. Tijdens een wandeling door het park en de tuin van huis Verwolde met gids zie je bijzondere bomen, de naaldbomentuin en de binnentuin. Nagenieten met lekkers kan op een prachtige plek. Beleef de hoogtepunten van kasteel en park Cannenburch tijdens een wandeling langs de kasteelgracht. Maak kennis met de geschiedenis en de oorspronkelijke bewoners van het kasteel. Kinderen kunnen in de boomgaard van kasteel Doorwerth appels plukken en er zelf een appelbol van maken. Als ze in de oven zitten is het tijd voor een speurtocht in het kasteel. Zijn de appelbollen klaar? Smikkelen maar.
Zin in 7 eeuwen geschiedenis in 45 minuten? Dan is de rondleiding langs de gracht van kasteel Ammersoyen een aanrader. Je hoort verhalen en leuke wetenswaardigheden over dit middeleeuwse kasteel. Leuk voor het hele gezin is de gratis toegankelijke Trots markt bij kasteel Rosendael, met eerlijke en homemade gemaakte producten.

week van het landschap

Programma

Twee weken lang is er een uitgebreid programma van excursies met de boswachter, rondleidingen en activiteiten op verschillende kastelen. Bekijk hier het volledige programma.

Op de pedalen

Maak ook eens een prachtige fietstocht door het afwisselende Gelderse landschap.

Naar de fietsknooppuntenroutes