Week van het Landschap

Tijdens de herfstvakantie, van 12 t/m 27 oktober, is er bij Geldersch Landschap & Kasteelen veel te beleven!

Dit jaar bestaat Geldersch Landschap & Kasteelen maar liefst 90 jaar. Reden om extra uit te pakken met tal van activiteiten en excursies voor jong en oud. En… altijd is het startpunt bij een kasteel, de poort naar de natuur.

Naar alle activiteiten.

Voor ieder wat wils

Voor alle activiteiten en excursies die GLK tijdens de Week van het landschap organiseert, kun je terecht bij één van de zeven kastelen die in deze periode zijn opengesteld. Er is echt van alles te beleven! Ontdek de groenten van vroeger samen met de tuinbaas van kasteel Doorwerth. Laat je verrassen door de meest heerlijke producten tijdens de streekmarkt op kasteel Rosendael. Luister naar een concert met middeleeuwse muziek in de ridderzaal van kasteel Ammersoyen. Maak prachtige fietstochten door het afwisselende Gelderse landschap rondom imposante kastelen. Of ga mee met een paddenstoelenwandeling of herfstwandeling samen met de boswachter.

Leuke kinderactiviteiten

Wil je er met de kinderen op uit tijdens de herfstvakantie? Geen probleem! Ook voor de kinderen wordt er heel veel georganiseerd. Op kasteel Ammersoyen mogen kinderen de code van de schatkist kraken of de gouden appel zoeken in de boomgaard van kasteel Doorwerth. Op zowel kasteel Ammersoyen en kasteel Hernen ontdek je hoe het leven van een ridder er uitzag. Kijk hoe een echt zwaardgevecht eraan toeging en laat zelf eens zien hoe handig je bent met een middeleeuwse pijl en boog. Of… kom met de hele familie genieten van een spannende én grappige balletvoorstelling van het sprookje de Kikkerkoning op kasteel Cannenburch. Maar... er is meer voor jong en oud!

week van het landschap

Programma

Naar alle activiteiten die worden georganiseerd tijdens de Week van het Landschap.