Winterwandelingen met snert

Een stevige wandeling door de winterse natuur zorgt voor ontspanning en de nodige beweging. De boswachter kent de mooiste plekken en vertelt over het gebied. Onderweg of na afloop eten we op een mooie plek een kom erwtensoep. Klinkt uitnodigend toch?
Wandelen met de boswachter, thema: snertwandeling

zaterdag 22 december 2018
Snertwandeling, Tongerense heide Epe
De boswachters hebben een stevige wandeling uitgezet over de heide, door de bossen en langs de vennetjes die het gebied rijk is. Wie weet is de heide wel wit berijpt. Halverwege staat er een kop snert klaar.
Informatie en reserveren.

zaterdag 29 december 2018
Sylvesterwandeling, Staverden buitengebied Ermelo
Het is inmiddels een goede traditie: de jaarlijkse Sylvesterwandeling op landgoed Staverden. De tocht voert door bossen, de tuinen, langs de gebouwen, waterpartijen en misschien wel de dieren van landgoed Staverden. De afstand is 15 kilometer, in een rustig tempo en met regelmatig een pauze. Onderweg genieten we van winterse versnaperingen.
Informatie en reserveren.

zondag 30 december 2018
Snertwandeling, landgoed Waardenburg en Neerijnen Neerijnen
De boswachters lopen met u mee door de uitgestrekte uiterwaarden van de Waal. De dagen zijn kort en aan het eind van de middag is de kans groot dat de reeën uit hun schuilplaats komen.
Mocht het hoog water zijn, dan ontdekken we het parkbos waar ook veel te zien is. Na afloop wordt een lekkere kop erwtensoep geserveerd in de UitSpanning van het Stroomhuis Neerijnen.
Informatie en reserveren.

Zaterdag 5 januari 2019
Snertwandeling, Loenermark Loenen
Muts op en warme stappers aan. Het is tijd voor een lekkere winterse wandeling over de verstilde Loenermark. Terwijl je door de bossen en langs heidevelden loopt vertelt de boswachter over de mooie omgeving. Opwarmen doe je halverwege de tocht met een lekkere dampende kop erwtensoep.
Informatie en reserveren.

zaterdag 12 januari 2019
Lange snertwandeling, Woold Winterswijk
Of het nu sneeuwt, vriest of dooit: het Woold is altijd mooi. De boswachter bepaalt de exacte route aan de hand van het weer. De wandeltocht gaat in ieder geval grotendeels over onverharde wegen en paden langs oude landgoederen, een voormalige spoorlijn en ook over de groene grens Duitsland in. Mensen zullen we weinig tegenkomen, reeën misschien wel.
Meer informatie.

zaterdag 26 januari 2019
Snertwandeling, Wekeromse Zand Wekerom
Ga mee voor een stevige winterwandeling en verwonder je over de wilde schoonheid van dit gebied. Actief stuivend zand komt buiten Nederland bijna niet meer voor in Noordwest Europa. Maar je vindt het nog wel op het Wekeromse Zand. Om het plaatje compleet te maken heb je ook nog kans moeflons tegen te komen.
Meer informatie en reserveren.