Winterwandelingen met snert

Een stevige wandeling door de winterse natuur zorgt voor ontspanning en de nodige beweging. De boswachter kent de mooiste plekken en vertelt over het gebied. Onderweg of na afloop eten we op een mooie plek een kom erwtensoep. Klinkt uitnodigend toch?
Wandelen met de boswachter, thema: snertwandeling

Zaterdag 21 december 2019
Winterwandeling met snert, De Dellen buitengebied Epe
Wandel mee met deze stevige tocht over de heide, door de bossen en langs de vennetjes die het gebied rijk is. Halverwege staat er een kop snert voor je klaar. Als er sneeuw ligt zijn stevige waterdichte hoge schoenen echt noodzakelijk en wellicht zelfs een wandelstok, ook voor de ervaren wandelaars.
Informatie en reserveren.

zaterdag 28 december 2019
Sylvesterwandeling, Staverden buitengebied Ermelo
Op landgoed Staverden kunnen we een flinke wandeling van 15 kilometer maken. Onderweg is er genoeg tijd voor de boswachter om te vertellen over de boerderijen en andere gebouwen, het landschap en de mooie beek. Halverwege nemen we een pauze en is het tijd voor lekker warme snert (met of zonder worst). Zie je er niet tegen op om minstens 4 uur lekker door te stappen, schrijf dan in voor de oudejaarswandeling.
Informatie en reserveren.

zaterdag 28 december 2019
Snertwandeling, landgoed Waardenburg en Neerijnen Neerijnen
De boswachters nemen je mee door de uitgestrekte uiterwaarden van de Waal. De dagen zijn kort en aan het eind van de middag is de kans groot dat de reeën uit hun schuilplaats komen. Bij hoog water is de uiterwaard niet toegankelijk, dan blijven we in het parkbos waar ook veel te zien is. De wandeling wordt afgesloten met een lekkere kop erwtensoep in de UitSpanning van het Stroomhuis Neerijnen.
Informatie en reserveren.

zaterdag 11 januari 2020
Lange snertwandeling, Woold Winterswijk
Of het nu sneeuwt, vriest of dooit: het Woold is altijd mooi. De boswachter bepaalt de exacte route aan de hand van het weer. De tocht gaat in ieder geval grotendeels over onverharde wegen en paden langs oude landgoederen, een voormalige spoorlijn en ook over de groene grens Duitsland in. Mensen zullen we weinig tegenkomen, reeën misschien wel.
Meer informatie.

zaterdag 25 januari 2020
Snertwandeling, Wekeromse Zand Wekerom
Actief stuivend zand komt buiten Nederland bijna niet meer voor in Noordwest Europa. Maar je vindt het nog wel op het Wekeromse Zand bij Wekerom. Ga mee voor met deze stevige winterwandeling en verwonder je over de wilde schoonheid van dit gebied. Misschien zien we onderweg wel moeflons. Na afloop staat een kop erwtensoep voor ons klaar. Klinkt uitnodigend toch?
Informatie en reserveren.