Naar een molen

Molens zijn innig verbonden met het Nederlandse landschap. Deze vier molens zijn in beheer bij Geldersch Landschap & Kasteelen. Ze draaien nog geregeld dankzij onze vrijwillige molenaars. Tijdens openstellingen vertellen zij u graag meer over de (vroegere) functie, de geschiedenis en laten zij zien hoe de molen nog steeds werkt. Breng eens een bezoek.

Molen Hernen

Hernense molern

De Hernense molen is een beltkorenmolen en verwijst naar de aarden wal die als een soort berg of 'belt' na het bouwen tegen de molen gestort is om bij de wieken te kunnen komen. De molen staat vlakbij het Hernense Ven, kasteel Hernen en Batenburg.

Bezoeken

zaterdag van 10.00 - 14.00 uur en op afspraak

Hernense molen, Molenhoek 3a, 6616 AP Hernen
Ruud Gerritsen, tel. 06-13 13 15 28

Landgoed Hernen

Molen Batenburg

molen Batenburg

De molen dateert oorspronkelijk uit 1531 en is historisch sterk verbonden met de heerlijkheid Batenburg. De kasteelruïne, eendenkooi en molen worden nu weer samen beheerd. Het historische stadje Batenburg ligt vlakbij.

Bezoeken

tijdelijk gesloten

Batenburgse molen, Molendijk 13, 6634 KE Batenburg
molenaar Hans Schamp, tel. 06-43 93 14 03

Batenburg

Molen Waardenburg

De korenmolen van Waardenburg is een van de weinige 6-kantmolens in Nederland en staat binnendijks op een prachtig landgoed. Ontdek de mooie uiterwaard langs de Waal, kasteel Waardenburg, huis Neerijnen en het tussenliggende parkbos, boomgaarden en weilanden.

Bezoeken

voorlopig gesloten

molen Waardenburg, Gasthuisstraat 23, 4181 AP Waardenburg

Landgoed Waardenburg en Neerijnen

Eerbeekse oliemolen

De watermolen uit 1825 werd gebruikt om olie uit beukennootjes en lijnzaad te winnen. Met de olie die uit deze gewassen kwam kookte de mensen vroeger en onderhielden ze hun leren producten. Het is de enige nog werkende ‘bovenslag’ watermolen in Nederland. 

Bezoeken

april t/m oktober
zaterdag en zondag van 12.00 - 16.00 uur en op afspraak

Oliemolen Eerbeek, Kanaalweg 3, 6961 LW Eerbeek

Huis te Eerbeek

Bijzondere openstellingen

  • Nationale Molen- & Gemalendag - tweede weekend van mei
  • Open Monumentendag onder voorbehoud - tweede weekend van september

Tijdens evenementen zijn de molens open, geeft de molenaar uitleg en zijn er activiteiten. In 2021 alleen de Hernense molen.

Naar de evenementenkalender