Landgoedproducten

Geldersch Landschap & Kasteelen beheert een groot aantal landgoederen. Een landgoed heeft een multifunctioneel karakter en combineert functies als natuur, cultuurhistorie, bosbouw, landbouw, recreatie en faunabeheer. Het is de samenhang van deze elementen die het herkenbaar maakt als een harmonieus landgoed. Dat is goed voor het behoud van het cultuurlandschap. Maar het is ook goed voor de fijnproever, want u kunt genieten van onze prachtige landgoedproducten uit úw Gelderland.

Brandrood rundvlees

Gelderland heeft vanouds rijke weidegronden waar runderen grazen. Het Brandrode rund is een historisch ras welke veel in Gelderland werd gebruikt voor begrazing. De weides rondom kasteel Hernen, Batenburg, op landgoed Mariendaal en in de Hoenwaard worden begraasd door deze mooie, sterke runderen. Wanneer de runderen slachtrijp zijn, bieden wij regelmatig vleespakketten van brandrood rundvlees aan.

Inhoud basispakket
rundergehakt, runderlapjes, rosbief, riblapjes, tartaar, sucadelapjes en biefstuk (verpakt per 250 gram of per 2 stuks), totaal 4,75 kg voor € 72,50.

Via onze webwinkel kunt u een vleespakket bestellen en direct betalen via Ideal. U ontvangt daarna een ordernummer per e-mail. Uw bestelling kunt u afhalen op kasteel Doorwerth tijdens openingstijden op vertoon van de e-mail met uw ordernummer.

Stoofvlees
Van onze brandrode runderen worden hachee, goulash en twee soorten stoven gemaakt.
Bosstoof is een stoofgerecht van rundvlees met bospaddenstoelen, groenten en rode wijn. Aan Landstoof zijn ingrediënten als fruit, rozijnen en Doesburgse mosterd toegevoegd. Deze producten zijn verkrijgbaar in blik en te koop in onze kasteelwinkels en bezoekerscentra.

Wild

Een groot aantal van onze landgoederen en terreinen is gelegen op de Veluwe. Van oudsher kennen deze landgoederen een wildseizoen. Op verzoek bieden wij onze donateurs elk najaar de gelegenheid wildpakketten van edelhert en/of wild zwijn te kopen. Het gaat hier om afgeschoten wild op basis van afgewogen faunabeheer op onze landgoederen en natuurterreinen, op grond van het faunabeheerplan in Gelderland.

Wilt u op de hoogte worden gebracht, dan kunt u uw interesse kenbaar maken via winkel@glk.nl. Uw e-mailadres wordt toegevoegd aan ons klantenbestand en zodra er in het najaar weer wildpakketten beschikbaar zijn, dan informeren wij u daar graag over per e-mail. Bestellen van een wildpakket gaat op dezelfde wijze als vleespakketten, zie hier boven.

Fruitproducten

De appels en peren uit de historische hoogstamboomgaarden van onze landgoederen in het Gelderse rivierengebied worden verwerkt tot heerlijk sap en stroop. Te koop in onze kasteelwinkels en bezoekerscentra.

Verkooppunten

In onze kasteelwinkels en bezoekerscentra kunt u de stoven in blik en fruitproducten kopen. Wegens wisselend aanbod kan het zijn dat niet al onze landgoedproducten op voorraad zijn.

Op de volgende locaties is een winkel; bij de openingsdagen en -tijden kunt u zien wanneer u terecht kunt:
kasteel Ammersoyen
kasteel Cannenburch
kasteel Doorwerth
kasteel Hernen
kasteel Rosendael
huis Verwolde
huis Zypendaal
bezoekerscentrum Staverden
bezoekerscentrum Bakhuis Leur