Richtlijnen voor een bezoek aan onze kasteelmusea

Lees onderstaande spelregels goed door voor je een ticket boekt en voordat je naar het kasteel vertrekt. Het bevat relevante informatie voor je kasteel bezoek.
 1. Bezoekers zijn vooraf in bezit van een geldig ticket, dat online gekocht kan worden, waarop de datum en de vaste starttijd vermeld staan. Na aankoop is wijzigen van datum, tijd of restitutie helaas niet mogelijk. 

 2. Ga niet van huis bij gezondheidsklachten zoals omschreven door het RIVM: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid. Je bent welkom als jij en je huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn. De overheid heeft een checkverplicht gesteld, daarom checken wij tijdens reservering en bij entree.

 3. Volg de hygiënemaatregelen zoals door RIVM omschreven:
  - draag een mondmasker
  - houd 1,5 meter afstand
  - was je handen met zeep;
  - nies en hoest in je elleboog;
  - schud geen handen.

 4. Het is alleen toegestaan om met meer dan 1 persoon naar het museum te komen indien sprake is van een gezelschap* of een huishouden**.
  *Gezelschap: maximaal 4 mensen uit verschillende huishoudens.
  **Huishouden: de rijksoverheid verstaat onder huishouden echtgenoten, geregistreerde partners of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres wonen.

 5. Bezoekers komen op tijd of maximaal 5 minuten voor de starttijd – dus niet eerder – om wachtrijen te voorkomen. Het is niet mogelijk zonder reservering onze kastelen te bezoeken.

 6. Bezoekers kunnen geen gebruik maken van de garderobefaciliteiten. De toiletvoorzieningen in het kasteel zijn beperkt geopend.

 7. Vermijd het openbaar vervoer waar dat kan. Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer.

 8. Voor aankopen in de kasteelwinkel kan alleen met pin of contactloos betaald worden. Contant betalen is niet mogelijk op onze kastelen.

 9. Groepsrondleidingen, groepsactiviteiten, groepsarrangementen, kinderfeestjes en locatieverhuur zijn (nog) niet mogelijk.

 10. Het maken van foto’s of video-opnamen is voorlopig niet toegestaan in het kasteel. Dit om opstoppingen in de eenrichtingsroute te voorkomen. Om het kasteel en in de kasteeltuin mag wel gefotografeerd worden.

 11. Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet behoren tot jouw gezelschap (= huishouden).

 12. Volg altijd de aanwijzingen op van medewerkers en vrijwilligers van het museum. De kasteelmanager is de coronaverantwoordelijke. Bij afwezigheid van de manager is dit de kasteelmedewerker.

 13. Naast deze regels zijn altijd onze bezoekvoorwaarden van kracht.