Het beste van 'GLK bij je thuis'

Dit voorjaar gaan we erop uit in eigen tuin en in onze nabije omgeving. In Gelderland zijn gelukkig veel prachtige natuurparels te vinden. Dankzij de verhalen en foto's van de Gelderse boswachters en andere collega's kan iedereen er ook thuis van meegenieten.

Magnolia

Deze lentebloeier stond eind maart / begin april uitbundig in bloei. De magnolia trekt veel aandacht met haar grote bloemen in zachte kleuren. Naast het prachtige plaatje ruikt de magnolia ook nog erg lekker. 
Foto: Floor Ten Brink

Kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen mocht in het weekend van 9 april weer even de poorten openen. Bezoekers konden met een negatieve coronatest een kijkje nemen binnen de metersdikke muren. Alhoewel het kasteel nu weer gesloten is, is het de moeite waard om een wandeling rondom het kasteel te maken en te genieten van de ontluikende lente.

Pril groen

De eerste bladeren van de berk komen in de lente tevoorschijn. Tegelijk met het ontvouwen van de berkenblaadjes begint de bloeitijd, wat te zien is aan de bloeiende katjes.
Foto: René Visser

Ooievaars

Rond deze tijd zien we weer veel ooievaars die gaan nestelen. Ooievaars leggen één keer per jaar eieren, in april. De vogels broeden graag op hoge plekken, zoals telefoonpalen, schoorstenen of door de mens gemaakte nestpalen. Het bekende ''klepperen'' doen ze met hun snavel.
Foto: Ton Roelofs

Waardenburg Neerijnen

Op landgoed Waardenburg Neerijnen staat de bloesem weer in bloei. De molen die op de foto te zien is stamt uit de 18de eeuw. Na hoge waterstanden in 1994 werd de naastgelegen Waalbandijk opgehoogd en is ook de molen zelf verhoogd tot het niveau van de nieuwe dijk.

Lente Wekeromse Zand

Deze foto luidde het begin van de meteorologische lente in op 1 maart. De eerste zonnestralen lichten deze solitaire boom op het Wekeromse Zand mooi uit.
Foto: René Visser

Bloesem

Elk jaar trekken de bloeiende boomgaarden in de Betuwe vele bezoekers. Eerst komt de sneeuwwitte pruimenbloesem uit de knop, direct gevolgd door de kersen. Daarna tonen de perenbomen hun witte pracht en tenslotte de appelbomen een zachtroze kleur. Een prachtige plek om de appelbloesem te bekijken is de bekende Appeldijk bij Tricht.
Foto: Annabelle Kubler

Edelherten op De Dellen

In het vroege voorjaar kwam deze roedel edelherten de weide nabij de wildobservatiepost op De Dellen verkennen. In totaal heeft onze vrijwillig educatief boswachter Gerrit van Vemde 19 stuks kaalwild gespot.
Video: Gerrit van Vemde (GLK)

Benieuwd naar meer mooie foto's en verhalen? Volg ons op Instagram en Facebook.