Het beste van 'GLK bij je thuis'

Het voorjaar van 2020 stond en staat in het teken van genieten van je tuin en directe omgeving. Gelukkig zijn de parels van Gelderland nooit ver weg en konden we dankzij onze collega's en anderen ter plekke de prachtigste natuur- en cultuur foto's en video's bij een ieder thuis brengen.

Boommarter

De boommarter leeft in holle bomen en heeft een zeer groot leefgebied. Dit dier verscheen recht voor de wildobservatie in De Dellen.
foto: Gerrit van Vemde (vrijwillig educatief boswachter en - fotograaf)

Azalealaantje in bloei

In mei is het volop genieten van de kleurenpracht in het Azalealaantje op landgoed Duno. Het laantje, dat begint met een fraai toegangshek, dateert uit de 19de eeuw.
Foto: Bram de Jong (GLK)

Pronkende pauwen

De witte pauwen van landgoed Staverden mochten weer naar buiten, nu de ophokplicht voorbij is. De veren kunnen uit en daar zijn ze blij mee .
Foto: Ronald van Veen (vrijwillig educatief boswachter en - fotograaf)

Baltsende ijsvogels

Het ijsvogelpaartje heeft elkaar weer gevonden en beide zijn druk met het graven van het nest. Tijdens een rustperiode van het vrouwtje (met rode snavel onderzijde) neemt het mannetje een bruidsgeschenk mee om het vrouwtje ervan te overtuigen dat hij de ware is voor haar.
Foto: Rob van 't Zelfde

Reekalfjes gered

Vóórdat er gemaaid wordt proberen we met drones reekalfjes te ontdekken. Het weghalen en verderop langs de bosrand weer plaatsen van de reekalfjes gebeurt met grote zorgvuldigheid zodat er geen geuroverdracht plaatsvindt.
Foto: Ronny ter Horst (GLK) / WBE Winterswijk

Bloesem bij het kasteel

Kasteel Rosendael weerspiegelt zich in de grote vijver. Binnen zijn alle ingerichte vertrekken spic en span. Buiten bloeit de bloesem uitbundig. Rosendael heeft duidelijk zin in het voorjaar.
Foto: Arnold van der Wie

Dronebeelden park Scherpenzeel

In het centrum van het dorp Scherpenzeel schittert het landhuis in de lentezon. De historische moestuin krijgt weer een plek in het landschapspark en is nu in aanleg.
Video: Hans Brongers

Schaapskudde naar de heide

Eind maart ging de schaapskudde van de Loenermark voor het eerst na de lammertijd weer naar de heide. De herder, schapen en de honden hebben er zin in!
Video: Richard Hutten (GLK)

Avondrood op het zand

Medio maart liep de boswachter haar toezichtronde op het Wekeromse Zand. Ze was precies op tijd om zelf te genieten van de prachtige verkleuring van de lucht én deze voor ons in beeld te brengen.
Video: Clara Wilken (GLK)