Zomerbloemenwandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
4 juli 2018

De zomerbloemen staan in volle bloei. Overal zijn kleurrijke, heerlijk geurende bloemen te zien. Tijdens de wandeling van woensdag 4 juli loopt u eerst door het Wisselse Veen, een gebied dat normaal gesproken niet vrij toegankelijk is. Hier bloeien zeldzame planten die het op schrale grond goed doen, zoals zonnedauw en moeraswolfsklauw. Maar er zijn plantensoorten die het met nóg minder voedingsstoffen afkunnen. Die krijgt u tijdens de wandeling over de vennen van de Tongerense Heide te zien. De afgelopen 25 jaar is door doelgericht beheer van dit gebied het aantal zeldzame soorten gegroeid en over een groter gebied aanwezig. Zo groeit hier tegenwoordig bijvoorbeeld het zeldzame witte en bruine snavelbies. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2,5 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: Trek waterdichte schoenen of laarzen aan.
Startlocatie: de Geldersch Landschap-parkeerplaats Tongerense Heide / Wisselse Veen, ca. 100 m voorbij kampeerboerderij Berghoeve, Veenweg 9, 8162 RJ Epe op de kruising met de Boerweg (wordt hier zandweg met fietspad er langs).
Informatie: Aleid Bosch, tel. 038-3769482 of Marieke Dicou, tel. 06 23738030.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

 

Locatie

Tongeren

Meer info