Watervogelexcursie

Let op: Dit evenement is geweest.
1 september 2021

Ten oosten van Hattem liggen op de rand van het IJsseldal de Wiessenbergse Kolk, de Hoenwaard en het Algemene Veen. In het Algemene Veen staat hoog en droog een ongekend mooi struweel van jeneverbessen. De Wiessenbergse Kolk en de Hoenwaard liggen in de riviervlakte. Vooral in dit gebied zijn het hele jaar door veel watervogelsoorten te vinden. Ga mee met de boswachter voor een 2 uur durend bezoek aan dit vogelrijke gebied.

De laatste jaren worden hier eind augustus en begin september vele tientallen casarca’s gespot (zie foto). Dit zijn geen ontsnapte volièrevogels (wat lang gedacht is), maar wilde vogels die in Noord- en Midden-Europa broeden en de weg naar Nederland hebben gevonden om hier in alle rust te ruien en aan te sterken voor een nieuw broedseizoen. Zo zijn er meer vogelsoorten die hier rondzwerven na de broedtijd.

Anders dan bij plantenexcursies zijn de weersomstandigheden in de weken voor de excursie bepalend voor de soorten; altijd weer spannend! Misschien hebben we geluk en zien of horen we langs het Apeldoorns Kanaal ook nog een ijsvogel.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
  • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Startlocatie: parkeerplaats Begraafplaats, Kerkhofdijk 2, 8051 DE Hattem.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande reserveerbutton. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.

Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Reserveren

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Locatie

Hattem

Meer info