Wandeling Vossenbroek

Let op: Dit evenement is geweest.
13 juli 2019

Ga mee op verkenning van het nieuwe cultuurlandschap en natuurgebied Vossenbroek bij Epe. Het Vossenbroek ligt dicht bij de snelweg A50, maar vertoont nu al een verrassend gevarieerde flora en een uniek nat elzenbroekbos. Onder de elzen groeien moerassoorten als moeraszegge, gele lis, wolfspoot, moerasstruisgras en elzenzegge. Het Vossenbroek is het enige grote bos in de wijde omtrek. Daar profiteren veel dieren van. Ree, das en vos komen hier voor. Er zijn ook veel vogels in het gebied te vinden. Watervogels, zangvogels en veel roofvogelsoorten worden regelmatig gezien en gehoord. Trek goede waterdichte schoenen aan. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 1,5 uur.
Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Startlocatie: nabij Wiemanstraat 24, parkeren in de berm.
Routebeschrijving: komend over de A50, neem afslag Vaassen. Rij ca 1,5 km richting Vaassen tot de eerste rotonde. Neem op de rotonde de eerste afslag en rij langs het kanaal in noordelijke richting. Vlak voor je de brug over de A50 op rijdt, heeft u links een brug over het kanaal. Ga hier naar links naar de Schobbertsweg. De Schobbertsweg maakt een lange bocht naar links. Neem direct na de bocht de eerste zijweg rechts, de Wiemanstraat. Volg deze ca 1.5 km tot links de inrit naar nummer 24.
Informatie: Fokko Andringa, tel. 06-51543444 en Frans Roelofs, tel. 06-52644800.
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Reserveer hier uw kaartje

 

Locatie

Vossenbroek

Meer info