Voorjaarsbustocht

Let op: Dit evenement is geweest.
25 mei 2019

De inschrijving is gesloten. Reserveren is niet meer mogelijk. De boswachter neemt je mee door het noordelijk deel van de Veluwe langs landgoederen, kastelen, bossen en uiterwaarden, waarbij de ontwikkelingsgeschiedenis van het gebied een centrale rol speelt. Na vertrek vanaf station Nunspeet gaat de tocht via Elburg en landgoed Zwaluwenburg naar De Dellen, waar koffie en thee klaar staan in restaurant De Ossenstal. Daarna rijdt de bus via Wapenveld (Berghuizen en Klooster Hulsbergen) de IJsseldijk op met goed uitzicht op het project ‘Ruimte voor de rivier’. Via Epe gaat de tocht naar Vaassen waar we in het Koetshuis bij kasteel Cannenburch voor de lunch aanschuiven. Na het eten volgt een korte rondleiding door het kasteel en als de tijd dat toelaat een bezoek aan de fraaie moestuin en de kasteelwinkel. De tocht gaat verder via Apeldoorn en Staverden naar het Uddelermeer, waar de busreis wordt onderbroken voor een drankje met hapje in het gelijknamige restaurant. Tenslotte gaat de reis via Elspeet terug naar het startpunt in Nunspeet. 
 
Tijd: start om 9.20 uur vanaf station Nunspeet (na aankomst van de stoptreinen uit Amersfoort en Zwolle). Duur:einde om ca. 17.30 uur.
Deelname: 55,00 euro p.p., donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 49,50 euro p.p. op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: tijdens de bustocht wordt een paar keer in- en uitgestapt en worden (korte) stukken gelopen. Rolstoelen kunnen niet mee, rollators wel. Bij gebruik van een rollator moet u echter wel rekening houden met trappen in kasteel Cannenburch. Deze moet u zonder rollator op- en af kunnen lopen.
Startlocatie: parkeerplaats Veluwe-transferium, Nunspeet. Vanaf de uitgang van NS-station Nunspeet linksaf de overweg over, de bus staat aan de voet van de uitkijktoren. Met de auto vanaf de A28 afslag Nunspeet-Elspeet en na 1 km bij de rotonde rechtsaf.
Informatie: Aleid Bosch, tel. 038 3769482 of Harro Frieling, tel. 055-3557247 / 06-51382111 (geen reserveringen), GLK 026-3552555.

De inschrijving is gesloten. Reserveren is niet meer mogelijk.

Met korting mee? Word dan nu donateur.