Vleermuisexcursie

Let op: Dit evenement is geweest.
30 juni 2017

Iedereen heeft wel eens een vleermuis gezien. Tijdens hun grillige vlucht in de avondschemering of in vampierfilms. Onze boswachter vertelt u graag het hele verhaal over deze formidabele muggenjagers, die gebruik maken van technieken die de mens nog geen honderd jaar beheerst.
Op landgoed Hoekelum vliegen verschillende soorten vleermuizen die per soort ook hun eigenaardigheden hebben zoals jachtstrategie, prooien en geluiden. Op deze avond gaat de boswachter proberen om samen met u de snelle jagers op Landgoed Hoekelum te spotten. De combinatie van bosranden, weiden en waterpartijen is aantrekkelijk met een goede kans op vroegvliegers, laatvliegers, dwergvleermuizen en mogelijk watervleermuizen. Een unieke kans, want normaliter is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 20.30 uur. Duur: ca. 2,5 uur (afhankelijk van weer en duisternis).
Deelname: € 7,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 2,50 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerkingen: onze boswachters weten op welke plekken de vleermuizen te vinden zijn.100% vleermuisgarantie kunnen we echter niet geven; of ze zich goed laten horen en zien is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Het blijft de natuur. Neem een stoeltje en eventueel een verrekijker mee.
Met regen, onweer of hele harde wind gaat de excursie niet door.
Startlocatie: parkeerplaats aan de noordzijde van Landgoed Hoekelum, Edeseweg 124, 6721 KE Bennekom (let op: parkeerplaats kasteel, niet de boerderij).
Informatie: Henk Huizing, tel. 06-51966359, Wiebe Verbaan, tel. 0318-611947 of Joyce Penninkhof, tel. 06-14968813.
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Met korting meewandelen? Word dan nu donateur.

Reserveer hier uw kaartje

 

Locatie

Landgoed Hoekelum

Meer info