Verwolde in winterslaap

Let op: Dit evenement is geweest.
6 november 2019

Uitverkocht! Helaas zijn er geen kaarten meer beschikbaar voor Verwolde in winterslaap, het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Huis Verwolde maken we winterklaar en je mag als bezoeker een kijkje achter de schermen nemen. Wat komt er allemaal bij kijken om zo’n historische inventaris voor het nageslacht te behouden?

Terwijl de kasteelmedewerkers met house-keeping bezig zijn vertelt de gids je over het beheer en behoud van het huis met haar objecten. Er wordt gewerkt volgens de protocollen van de National Trust in Engeland. Op systematische wijze worden met speciale materialen alle objecten in de verschillende vertrekken klaar gemaakt voor hun winterslaap.

In deze exclusieve ontvangst kom je als bezoeker ook op de etages die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn. Hier bevinden zich de depots met collectiestukken zoals schilderijen, meubilair, kleding en de quarantaine kamer. De tocht voert naar de zolder waar je een prachtig uitzicht op de omgeving hebt en een blik kunt werpen in de machinekamer van de lift die in 1926 werd geïnstalleerd. 

Na de rondleiding staat koffie of thee met Verwolde Verwennerij klaar in onze Theeschenkerij.

Koop hier uw kaartjes voor Verwolde in winterslaap

Datum en tijd: woensdag 6 november, aanvang 14.00 uur (duur ca. 1,5 uur).
Entree: volwassenen € 15,00. Donateurs GLK en museumkaarthouders € 6,50.
Adres: Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren.

Locatie

Huis Verwolde

Meer info