Tragedie van Bredero

Let op: Dit evenement is geweest.
20 september 2018

Deze nieuwe productie van Theater Kwast is een ware Romeo & Juliet bewerking met onverwachte komische wendingen, zoals die alleen uit de pen van de beroemde Amsterdamse toneelschrijver kon vloeien.

 

Lucelle

Onder de neus van een rijke Franse weduwnaar onvlamt een verboden liefde tussen zijn dochter Lucelle en haar luitleraar Ascagnes. Ondertussen zijn er meerdere kapers op de kust en hebben de bedienden Lekkerbeetje en Pannetjevet zo hun eigen agenda.

 

Wie kijkt naar de populariteit van de stukken van Bredero in de 17e-eeuw, ziet al snel dat niet zijn komisch, maar juist zijn tragikomisch werk volle zalen trok. Één van de grote onbekende stukken uit dit genre is zijn tragikomedie Lucelle; een ware Romeo & Juliet bewerking van Bredero. Een stuk dat Maria Tesselschade bij de première in 1615 tot tranen roerde, een stuk dat vele malen vereeuwigd werd door schilders als Jan Steen en Jan Miense Molenaer,, een stuk dat meer dan welk van Bredero’s stukken herdrukt werd in de 17e en 18e eeuw, een stuk met de herkenbare actuele emotie van de onbereikbare liefde door verschil in afkomst. Kortom; een stuk dat schreeuwt om gespeeld te worden.

 

Theater Kwast
Theater Kwast is specialist in het spelen van Nederlands theater uit de Gouden Eeuw. In januari stonden ze nog met Vondels Gysbreght van Aemstel in de resten van de 17e-eeuwse schouwburg op de Amsterdamse Keizersgracht en nu bijten ze zich vanwege zijn 400ste sterfdag vast in Bredero..

 

Wanneer:        Donderdag 20 september 2018, 20.15 uur

Waar:              Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, Doorwerth

Entree:            €  20,-

Kaartverkoop: Klik hier om te reserveren

 

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info