Tekenworkshop

Let op: Dit evenement is geweest.
20 oktober 2018

Laat je inspireren door huis Verwolde en ervaar de werkwijze van Rosemin Hendriks (1968). Deze kunstenares is bekend geworden door haar portretten in houtskool. De verschillende familiegeneraties van huis Verwolde inspireerden haar tot het maken van een portret van Line Barones Van den Borch-Voûte, één van de vroegere bewoners. Het portret is onderdeel van een eigenzinnige stamboom van houtskooltekeningen, te zien in de logeerkamer van het huis.

Rosemin Hendriks neemt je als workshopleider mee met een korte wandeling langs haar werk en rondom het huis waarin je op zoek gaat bijzondere motieven en vormen. Het behang en de dessins in het huis gebruik je als inspiratie om vervolgens tot een uniek en eigen patroon te komen aan de hand van natuurlijk materiaal uit de tuin. Het resultaat is een tekening die vervolgens ook gezamenlijk zal worden besproken. En wie weet vormt deze tekening na de workshop wel het uitgangpunt voor je zelfontworpen boekomslag, behang of borduurwerk… 

Let op: Reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk en alleen mogelijk door middel van online kaartverkoop. Er is beperkt plek.

Doelgroep: volwassenen vanaf 18 jaar
Aanvang: 13:15 (totale duur ca 3 uur)
Programma:

13:15-13:30     Inloop met koffie/thee en Verwolde Koek
13:30-14:15     Start rondleiding en wandeling door Rosemin Hendriks 
14:15-16:30     Workshop in de Oranjerie

Prijs: €33,- (incl. koffie/thee met Verwolde koek, materiaal en toegang tot het huis en park). Voor museumkaarthouders en donateurs van Geldersch Landschap en Kasteelen: €24,50.

Koop hier je kaartjes voor de workshop VOL=VOL

Adres: Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren

Informatie: Het werk van Rosemin Hendriks is onderdeel van Een zacht geruis. In alle 7 opengestelde kastelen van GLK is t/m 31 oktober hedendaagse kunst te zien, geïnspireerd op de locatie. Klik hier voor meer informatie over het project en het werk bij huis Verwolde.
 
Aantal beschikbare plaatsen: maximaal 7 personen

Locatie

Huis Verwolde

Meer info