Sporenzoektocht

Let op: Dit evenement is geweest.
9 december 2017

In de aanloop naar de winter kan het met het weer alle kanten op, ook op het Wekeromse Zand. Maar dat maakt niet uit, want bij elk weertype laat het Wekeromse Zand zijn wilde schoonheid zien. U kunt de mooie vergezichten over de heide zien, ervaren hoe het zand rond stuift, horen hoe het hout kraakt in het bos. Soms overvalt een felle bui de wandelaar, soms schijnt een schitterend zonnetje. Wandelend door het bos en voortploeterend over het levende stuifzand zijn er goede kansen om sporen te vinden van de dieren die op het Wekeromse Zand voorkomen. Met een beetje geluk ziet u misschoen moeflons die hier hun leefgebied hebben. Reserveren is niet nodig?

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 à 3 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: lopen door het terrein vraagt een redelijke conditie. Voor jonge kinderen en mensen die niet goed ter been zijn is deze wandeling minder geschikt.
Startlocatie: de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom.
Routebeschrijving: vanuit Ede na ca. 3 km op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus afslag links en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromse weg). Langs tuincentrum De Driesprong (a/d rechterhand) na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Na ca. 50 m rechtsaf. U passeert rechts de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats. Let op de gele richtingpijlen. Vanaf Wekerom na ca. 2,5 km rechtsaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Verder zoals hiervoor. Aan de Wekeromse weg staat aan beide zijden van de weg voor de afslag naar de Immenweg een aanwijsbord van Geldersch Landschap & Kasteelen.
Informatie: Dirk van der Plaat, tel. 06-28849331.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Locatie

Wekeromse Zand

Meer info