Speuren en spelen

Let op: Dit evenement is geweest.
30 mei 2019

Op Hemelvaartsdag kunnen kinderen met hun ouders komen speuren en spelen in park Rosendael van 11.00 tot 17.00 uur.

Park Rosendael
Ontdek het park en kasteel met de verschillende activiteiten op de Beleef!plattegrond. Durf jij te rennen over de Bedriegertjes, kan jij een boomhut bouwen met de takken uit het bos, ontdek de waterdiertjes in de bosvijver en ga op zoek naar dierensporen. Trek je schoenen uit en loop ook over ons blotevoetenpad. Ga aan de slag met de opdrachten in de ‘Speuren en Spelen’ speurtocht, leer van alles over het park en zijn bewoners en los het raadsel op.

Hebben de kinderen alles goed ingevuld? Dan krijgen ze een speurdiploma en presentje!

Kasteel Rosendael
Ter plaatse kunnen bezoekers een plek reserveren voor de rondleiding in het kasteel. Rondleidingen starten meerdere malen per dag tussen 11.00 en 16.00 uur. Kasteel Rosendael is een van oorsprong laatmiddeleeuws kasteel, dat door de hertogen van Gelre werd gebouwd. Het kasteel ligt in het Gelderse dorp Rozendaal bij Velp. Het bestaat uit een imposant en historisch ingericht kasteel dat een mooi beeld geeft van hoe er vroeger op een kasteel geleefd werd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien.

In het Beleef!souterrain van het kasteel kunnen kinderen de geschiedenis van het kasteel leren kennen door verschillende spelletjes te spelen. Bezoek het kasteel, laat je verwonderen en kom terug vol verhalen!  

Datum en tijd: donderdag 30 mei, doorlopend tussen 11.00 - 17.00 uur.
Entree, inclusief kasteel en parkbezoek: volwassenen € 12,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,25. Donateurs GLK en museumkaarthouders € 3,00.
Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal.
Informatie: rosendael@glk.nl.

Locatie

Kasteel Rosendael

Meer info