Rondje Batenburg

Let op: Dit evenement is geweest.
13 mei 2018

De ruïne, waard en molen, ze horen bij elkaar. Dat zult u gaan ontdekken tijdens deze begeleide wandeltocht. De boswachter ontvangt u bij de Ruïne van Batenburg. Daar duikt u in de turbulente geschiedenis van de Heren van Batenburg. De imposante restanten van het kasteel helpen om de geschiedenis te laten herleven. Daarna wandelt u naar de Liendense Waard. Deze was ooit in het bezit van de kasteelbewoners. Na het herstel van een oude rivierloop is de waard een eldorado voor vogels geworden. Een flinke snoeibeurt heeft ervoor gezorgd dat de vele eenden en andere watervogels goed zichtbaar zijn. De vlechtheggen (Maasheggen) worden volwassen en zorgen voor een grote biodiversiteit in de waard. Kortom, een prachtig gebied om te bezoeken. Tenslotte neemt de boswachter u mee naar de overkant van de weg, waar de Batenburgse molen er weer stoer bij staat. De molenaar zal u het verhaal van de molen vertellen. Reserveren noodzakelijk.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 7,50 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 3,25 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 2,50 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 1,25 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerkingen: neem een verrekijker mee.
Startlocatie: Ruïne van Batenburg, Molendijk 11, Batenburg. Parkeren o.a. op de parkeerplaats aan de Molendijk, aan de oostkant van Batenburg.
Informatie: Anton van der velde, tel. 0616651048 of Jan Taat, tel. 06-83086024.
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Met korting meewandelen? Word dan nu donateur.

Reserveer hier uw kaartje

 

Locaties

Kasteel Hernen

Meer info

Batenburg

Meer info