Plantenwandeling

27 juli 2018

De boswachter neemt u vandaag mee naar ‘Het Verbrande Bos’ van landgoed Staverden en de leemputten van de gemeente Ermelo. Deze gebieden zijn gewoonlijk niet toegankelijk. Er groeien zeldzame plantenvegetaties met soorten als beenbreek, orchideeën, klokjesgentiaan, driedistel, bruine en witte snavelbies, wateraardbei en zonnedauw. Ook is er kans om diverse vlinder- en libellensoorten te zien. Wandelen gaat in een rustig tempo en er is af en toe tijd voor het maken van foto’s. Drinken meenemen wordt aangeraden. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 3 uur.
Deelname: € 7,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 2,50. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
Opmerking: De tocht voert over onverharde paden pas uw kleding en schoeisel daarom aan op de verwachte (weers)omstandigheden! Bij nat weer kan het erg drassig zijn.
Startlocatie: de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden.
Routebeschrijving: Weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.
Informatie: Ronald van Veen, tel: 06-13464513 of Jan Willem van der Linden, tel: 06-52010144.
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Met korting meewandelen? Word dan nu donateur.

Reserveer hier uw kaartje

 

Locatie

Landgoed Staverden

Meer info