Open Monumentendag

8 september 2018

Op zaterdag 8 september zijn kasteel Waardenburg, het Stroomhuis en de kasteeltuin bij huis Neerijnen gratis te bezichtigen van 10.00 tot 17.00 uur.

Kasteel Waardenburg
Kasteel Waardenburg kent een bewogen geschiedenis. Op deze plek is in 1265 een toren gebouwd, waarna een veelhoekig complex in de loop der eeuwen volgde. In de tachtigjarige oorlog werd het kasteel voor meer dan de helft verwoest. Herstel vond plaats in de 17de eeuw. In 1975 heeft Geldersch Landschap & Kasteelen kasteel Waardenburg verworven en vervolgens gerestaureerd in de periode 2007-2009. Sindsdien staat het rijksmonument er weer prachtig bij, met behoud van schitterende historische details. Het kasteel heeft tegenwoordig een kantoorfunctie. Tijdens open monumentendag is een deel van het kasteel te bezichtigen.

Stroomhuis
Het Stroomhuis is een schakelstation van de PGEM daterend uit 1951. In het Stroomhuis kunt u kijken naar een expositie en u kunt er terecht voor een hapje en drankje.

Kasteeltuin
In de kasteeltuin bij huis Neerijnen wordt de jaarlijkse pompoenenmarkt gehouden. Op de markt worden diverse producten verkocht die uit kasteeltuin afkomstig zijn, zoals appels, peren, diverse jams, chutneys, pompoen- en appeltaarten en natuurlijk een groot assortiment pompoenen.

Parkeren
In het dorp Neerijnen is parkeergelegenheid bij het Stroomhuis, Van Pallandtweg 1. U kunt al wandelend langs de locaties.

 

Locatie

Landgoed Waardenburg en Neerijnen

Meer info